StoryEditorOCM
ŽupanijaUživancija u Rogoznici

Nikad bogatiji i maštovitiji stol s delicijama; nikad više onih koji su blagovali i uz to uživali u oldtimerima

Piše Vedrana Stočić
22. travnja 2019. - 16:50

Za Uskrs u Rogoznica nikada nije bila toliko ljudi. Nije se moglo naći parkirno mjesto ni  stolica u kafiću. Na tradicionalnom, 12. po redu, uskrsnom doručku okupilo se na stotine ljudi.  Nikad više, a i stol nikada nije bio bogatiji, maštovitiji i veći.

Nakon Velike mise, kratkih pozdrava organizatora i pokrovitelja, blagoslova rogozničkog župnika don Filipa Rodića doručak su blagovali brojni strani i domaći gosti. Bila je to znakovita najava nove turističke sezone.

Već tradicionalno pokrovitelj je bila Općina Rogoznica, a organizatori Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Šibenik, odnosno predsjednik Udruženja, poznati rogoznički ugostitelj Ante Radić. Njegovi kolege, rogoznički ugostitelji još jednom su dokazali da je Rogoznica izvrsna gastronomska destinacija, a svoj doprinos dali su pekari, slastičari i trgovci. Ta sinergija, istaknuo je Ante Radić, u moru uskrsnih doručaka doprinijela je našoj prepoznatljivosti.

Rogoznička načelnica Sandra Jakelić istaknula je uspješnu završenu prvu fazu uređenja rogozničke rive i za iduće godine najavila otvaranje druge faze, a direktor Turističkog ureda Marijo Mladinić pohvalio se s 800 tisuća noćenja u prošloj godini, a za ovu najavio je još bolje turističke rezultate.   

Uspješnoj gastro manifestaciji Turistička zajednica pobrinula se za još jednu atrakciju „Uskrsni Oldtimer Promo Tour" u organizaciji časopisa „Oldtimer Club" i Marina Frapa Resorta.

- Pored blagodati s našeg uskršnjeg stola posjetitelji  su uživali i u razgledavanju 35 skupocjenih oldtimer vozila, a najstariji među njima je Dodge Roadster iz 1924. godine, pohvalio nam se direktor Turističkog ureda rogozničke Turističke zajednice.

 

 

19. travanj 2024 13:44