StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniš

Čist okoliš novcem uz EU fondova: u rad pušteno reciklažno dvorište vrijedno oko 3,2 milijuna kuna

18. travnja 2019. - 20:09

U Drnišu je s radom počelo reciklažno dvorište, projekt vrijedan oko 3,2 milijuna kuna, od čega je čak 85 posto, odnosno više od 2,5 milijuna kuna, financirano nepovratnim sredstvima iz fondova EU-a. Ostatak novca u iznosu od 364.000 kuna izdvojilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, dok je Grad Drniš sudjelovao s 271.000 kuna. Na svečanom otvaranju uz drniškoga gradonačelnika Josipa Begonju bili su i župan Goran Pauk te Maja Rajčić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Priprema i provedba ovakvih projekata izuzetno je zahtjevna, ali pokazali smo da znamo i možemo. Dovršetak ovog projekta jedan je kotačić koji pokazuje da korak po korak idemo prema cilju – da zagospodarimo otpadom, jer uspješno gospodarenje otpadom osnovni je element suvremenog života i održivog razvoja kojem svi težimo – kazao je župan Pauk.

 

 

Drniš je ovaj projekt prijavio u srpnju 2017. godine u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.". Potvrda o financiranju iz sredstava Kohezijskog fonda EU-a stigla je nakon tri mjeseca, da bi nakon toga uskoro bio potpisan i ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grada Drniša.

Izgradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta, vjeruju u Drnišu, povećat će se količina odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količina otpada na odlagalištima, što će rezultirati boljom zaštitom okoliša.

19. travanj 2024 19:57