StoryEditorOCM
ŽupanijaPopunimo školske knjižnice

Akcija NP-a Krka: Neka knjige budu dostupne djeci i mladima

3. travnja 2019. - 10:56

Javna ustanova "Nacionalni park Krka" pokrenula je 2007. godine projekt "Popunimo školske knjižnice", namijenjen osnovnim i srednjim školama Šibensko-kninske županije. Cilj projekta je da knjige objavljene u izdanju JU "Nacionalni park Krka" budu dostupne djeci i mladima, kako bi se i na taj način djelovalo na njihovu svijest o zaštićenim područjima i očuvanju okoliša.

- Od tada smo školama podijelili VHS kasete NP "Krka" Školjkaši ušća Krke, knjigu Skradin Ive Šprljana, Zbornik radova Znanstveno-stručni skup Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj: aktivna zaštita i održivo upravljanje u Nacionalnom parku „Krka", Prirodoslovni vodič, Šišmiši NP „Krka" i Vodozemci NP „Krka" te DVD-ove NP „Krka" Ribe NP „Krka" i Ptice NP „Krka".

Ove godine izbor je pao na knjigu Arheološka zbirka Burnum. Tijekom veljače podijeljeno je ukupno 49 knjiga knjižnicama u 36 osnovnih i 13 srednjih škola u županiji. Izdanje je to koje na slikovit i detaljan način opisuje formiranje Burnuma, antičkog logora i amfiteatra, podignutog u sjevernom dijelu NP „Krka". Vjerujemo da će ovogodišnji dar učenici i njihovi mentori koristiti ne samo kao dodatno nastavno pomagalo, nego i da će ih potaknuti da bolje upoznaju i istraže kulturnu baštinu Nacionalnog parka „Krka"-istakla je Katia Župan, glasnogovornica JU "Nacionalni park Krka".

25. travanj 2024 12:16