StoryEditorOCM
Županijau dvi boje bojana?!

Ravnateljica NP-a Krka se ne sjeća da je potpisala i za HNS; Evo što o tome kažu šef županijskog HDZ-a i njezina ljuta protivnica na nedavnom natječaju za atraktivnu fotelju

20. ožujka 2019. - 21:06

Je li Nella Slavica, odnedavno izabrana za novu ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, bila istovremeno članica HDZ-a i HNS-a, pitanje je svih pitanja u zadnja dva dana, ako ćemo suditi po hrvatskim medijima.

Vijest o Nellinu sjedenju na dvama stranačkim stolcima prvi je plasirao Večernji list, ali u najmanju je ruku neobično da se ta informacija nije uspjela trenutno potvrditi ili osporiti. Nella je novinarima nedostupna, što je razumljivo, jer našla se u vrlo neugodnoj situaciji iz koje je mogla izići jednostavnim pozivom središnjici HNS-a da objave preslik njezine pristupnice ako ga u arhivu imaju.

 

 

Nella to nije učinila ali jest šef ŽO HDZ-a Nediljko Dujić, koji je kontaktirao s vrhom HNS-a, ali zbog konfuznih informacija koje stižu čak je i javno pozvao središnjicu stranke-partnera u vladajućoj koaliciji da objavi pristupnicu Nelle Slavice ako je imaju.

Prema informacijama koje su, poput najvažnijeg državnog pitanja prostrujale svim portalima i nacionalnim TV-kućama, šireći se čak i na regiju, Nella Slavica je 2003. postala članica HNS-a, a od 2007. je promijenila dres i upisala se u HDZ. Međutim, iz HNS-a se formalno odjavila tek u veljači 2019. godine, čak tjedan dana nakon izbora za ravnateljicu javne ustanove NP Krka!

Ako je to točno, Nella je u vrijeme izbora za ravnateljicu još bila i članica HNS-a, a ne samo HDZ-a, kako se javno deklarirala, a što u našim prilikama izraženog stranačkog kadroviranja nije nimalo nevažno.

Netko podvaljuje

U HNS se navodno upisala u Zadru, gdje je živjela do prije nekoliko godina i radila u jedriličarskom klubu "Uskok".
S obzirom na to da su HDZ i HNS koalicijski partneri na nacionalnoj razini, nije jasno zbog čega nema decidiranog odgovora na pitanje je li Slavica bila u zadarskom HNS-u ili nije. Osim ako se HNS sada prijateljski ne solidarizira s HDZ-ovom ravnateljicom...

Čelnik ŽO HDZ-a u Šibeniku Nediljko Dujić potvrdio nam je da je razgovarao s Nellom i da mu je rekla da se "ne sjeća da je ikad potpisala pristupnicu u HNS". Je li to učinila pa zaboravila, ili se ne sjeća zato što to nikad nije učinila?!

Inače, Dujić decidirano navodi da je Nella Slavica članica HDZ-a od 2007. i da punih 12 godina uredno podmiruje svoje obaveze i plaća članarinu u stranci. Smetaju ga kontradiktorna očitovanja iz HNS-a i apelira na kolege da konačno jasno kažu je li Nella bila njihova članica ili nije. Jer, osobno je kontaktirao vrh stranke (HNS) i iz središnjice su mu kazali da je nemaju u evidenciji, da bi predsjednik ŽO HNS-a izjavio kako je ima u evidenciji, ali je osobno nikada nije vidio niti je poznaje. Kasnije je, navodno, veli Dujić, tu informaciju demantirao i kazao da Nella Slavica nije u evidenciji HNS-a. (???)

 

 

- Netko podvaljuje i, prema mojim saznanjima, to dolazi s gubitničke strane u izboru za ravnatelja NP Krka. A ako se već upustio u tako prljavu igru, trebao se pobrinuti da takvu informaciju dokumentira preslikom pristupnice. Treba dobro istražiti tko to radi i zašto, a to je i moja obveza kao predsjednika ŽO HDZ-a - kaže Dujić, napominjući kako uostalom ta stranačka dvojnost, ako je i bilo, nema nikakve veze s izborom ravnateljice, u tome nema ništa nezakonito i radi se tek o kršenju stranačkih statuta.

- Vrlo mi je bitno da se sve ovo istraži i da se sazna tko se to tako prljavo zaigrao i tko uporno stvara paralelni sustav u Hrvatskoj. Utvrdi li se da je sve ovo bila čista spletka i podmetanje, naravno da ću stvar raščistiti do kraja jer takvo što je nedopustivo - poručuje Dujić, ne otkrivajući na koga "cilja", ali je evidentno da aludira na involviranost Josipe Rimac, kao jedne od kandidatkinja za poziciju ravnateljice u NP-u Krka, u plasiranje ove medijske priče.


Rimac: Na krivoj ste adresi
- Ne, nemam veze s tim, nisu mi u fokusu, niti se time bavim. Natjecala sam se, prihvatila odluku, poštujem je i ne petljam se više u to. Nisam se ni žalila, ni tužila, ništa. To je iza mene - kazala nam je Josipa Rimac kad smo je zamolili da komentira aluzije na njezinu involviranost u slučaj "dvostranačja" Nelle Slavice.
- Oni koji upiru prstom u mene morali bi imati neke valjane argumente za to, no, falili su adresu, upiru u krivu osobu. Uostalom, ja sam pokazala i dolaskom na proslavu 29. obljetnice HDZ-a u Šibeniku da sam izbor ravnateljice prihvatila i da ga poštujem, za razliku od nekih drugih - poručuje Rimac.

18. travanj 2024 02:57