StoryEditorOCM
ŽupanijaTop zeleno odredište

Grad Drniš nominiran za  nagradu "Best of Europe" na Turističkom sajmu ITB Berlin

6. ožujka 2019. - 15:49

Grad Drniš se, po ocjeni turističkih agencija i novinara, uvrstio među 44 najpoželjnija svjetska "zelena odredišta". Nominiran je, naime, za nagradu u podkategoriji "Best of Europe" na ovogodišnjem turističkom sajmu ITB Berlin koji je danas otvoren u Berlinu. Ovo je, doznajemo iz drniške gradske uprave, jedinstveni događaj posvećen isključivo prepoznavanju inovacija i dobrih praksi u upravljanju turizmom destinacija otoka, gradova, regija i cijelih zemalja na kojemu se dodjeljuju nagrade i priznanja odredištima poželjnim za putovanja i medije.


Na Sajmu u Berlinu su tim povodom Tomislav Dželalija, zamjenik gradonačelnika Drniša i Ivana Sučić, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti, a podršku na ovom događanju, Drnišu će dati i Goran Grlić Radman, veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu.


- Ovom nominacijom je još jednom potvrđeno da cijeli drniški kraj ima ogroman turistički i razvojni potencijal, koji uz odgovorno i održivo upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom, te ostalim resursima, postaje prepoznata i poželjna destinacija u Europi, ali i u svijetu - ističu u gradskoj upravi Drniša.




 

16. travanj 2024 13:57