Važna fotelja Pobijedila u "mrtvoj trci" Jakelić i Rimac: Nella Slavica nova je ravnateljica Nacionalnog parka "Krka"?

Važna fotelja

Diplomirana ekonomistica Nella Slavica, trenutno na dužnosti ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, kako neslužbeno saznajemo, nova je ravnateljica NP Krka.

Nella je izabrana između šest kandidata čija je natječajna dokumentacija bila valjana i koji su bili pozvani na intervju u Ministarstvo okoliša i energetike. Samo da podsjetimo, na natječaj za novog ravnatelja NP Krka konkurirali su aktualna državna tajnica u Ministarstvu uprave, dugogodišnja bivše kninska gradonačelnica Josipa Rimac, direktor biogradske Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus, Željko Domitrović, dosadašnji ravnatelj NP Krešimir Šakić, dr. znanosti, nezaposlena hrvatska braniteljica Ljiljana Zmijanović i aktualna ravnateljica šibenske Bolnice, liječnica, Sanja Jakelić.

Nella uz diplomu ekonomistice ima i dodatno zvanje specijalista za zaštitu okoliša, voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, posjeduje i certifikat u području javne nabave (stručnjak za javnu nabavu), ima i zvanje službenika za zaštitu osobnih podataka, te certifikat assistant trainera u programu Curriculum GlobALE za jačanje kompetencija andragoških djelatnika. Ima više od 15 godina, kako kaže, iskustva na rukovodećim položajima u javnom i privatnom sektoru. Članica je projektnog tima "Studentski dom Palacin". Na mjesto ravnateljice Studentskog centra došla je iz Zadra gdje je radila u jedriličarskom društvu Uskok.

Kako nam je rekla u nedavnom predstavljanju svoga programa i ciljeva koje želi ostvariti ako bude izabrana, Nacionalni park Krka za nju osobno " predstavlja još više od zaštićene i očuvane prirode, jer sam cijeli svoj život vezana uz njega. Oni koji me poznaju mogu potvrditi da svaki slobodan trenutak nastojim provesti na obali rijeke Krke i vrlo dobro poznaju moju ljubav i poštovanje prema životinjama i prirodi, a iz istih razloga odlučila sam se prijaviti na natječaj za ravnatelja/icu. "

S obzirom da Javnom ustanovom NP Krka upravlja Upravno vijeće, da stručni rad Ustanove vodi stručni voditelj, a poslovanje vodi i organizira ravnatelj, Nella nam je s puno samopouzdanja kazala kako smatra da posjeduje potrebno znanje i vještine za obavljanje dužnosti ravnateljice NP. Osim zaštite i očuvanja prirode čime će se osigurati postojanost temeljnih vrijednosti i potencijala Parka za daljnji razvitak, ocjenjuje Nella, bitno je i " razvijanje svijesti kod dionika o značaju očuvanja prirodnog bogatstva koje će pametnim, promišljenim i održivim korištenjem osiguravati višestruke razvojne pravce na lokalnoj i nacionalnoj razini."

Mnogi su vjerovali da je favorit ovog natječaja Josipa Rimac, a i sama je čekala ishod izbora poprilično opušteno i samouvjereno. No, morat će, čini se, čekati neku drugu priliku…

Problem kod potvrđivanja izbora mogla bi biti žalba dr. znanosti Ljiljane Zmijanović koja je 12 godina radila u NP Krka, i u međuvremenu doktorirala, a koja ima status nezaposlene hrvatske braniteljice, što znači, da u situaciji kada ispunjava sve natječajne uvjete ima prednost. Ljiljana je najavila žalbu u slučaju neizbora.

Za potvrdu neslužbene vijesti o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka zamolili smo šefa ŽO HDZ-a Nediljka Dujića, vjerujući da po deafalutu informaciju ima. No, Dujić se suzdržao od komentara, jer, kako je rekao, izbor je u isključivoj ingerenciji Minsitarstva, i nije red da ja to komentiram prije ministrove službene objave.

Ako je točno, dodao je, da je Nella Slavica nova ravnateljica, smatram da je to dobar izbor.

Naslovnica Županija

Najčitanije