StoryEditorOCM
ŽupanijaVažna fotelja

Pobijedila u "mrtvoj trci" Jakelić i Rimac: Nella Slavica nova je ravnateljica Nacionalnog parka "Krka"?

9. veljače 2019. - 15:27

Diplomirana ekonomistica Nella Slavica, trenutno na dužnosti ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, kako neslužbeno saznajemo, nova je ravnateljica NP Krka.

Nella je izabrana između šest kandidata čija je natječajna dokumentacija bila valjana i koji su bili pozvani na intervju u Ministarstvo okoliša i energetike. Samo da podsjetimo, na natječaj za novog ravnatelja NP Krka konkurirali su aktualna državna tajnica u Ministarstvu uprave, dugogodišnja bivše kninska gradonačelnica Josipa Rimac, direktor biogradske Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus, Željko Domitrović, dosadašnji ravnatelj NP Krešimir Šakić, dr. znanosti, nezaposlena hrvatska braniteljica Ljiljana Zmijanović i aktualna ravnateljica šibenske Bolnice, liječnica, Sanja Jakelić.

Nella uz diplomu ekonomistice ima i dodatno zvanje specijalista za zaštitu okoliša, voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, posjeduje i certifikat u području javne nabave (stručnjak za javnu nabavu), ima i zvanje službenika za zaštitu osobnih podataka, te certifikat assistant trainera u programu Curriculum GlobALE za jačanje kompetencija andragoških djelatnika. Ima više od 15 godina, kako kaže, iskustva na rukovodećim položajima u javnom i privatnom sektoru. Članica je projektnog tima "Studentski dom Palacin". Na mjesto ravnateljice Studentskog centra došla je iz Zadra gdje je radila u jedriličarskom društvu Uskok.

Kako nam je rekla u nedavnom predstavljanju svoga programa i ciljeva koje želi ostvariti ako bude izabrana, Nacionalni park Krka za nju osobno " predstavlja još više od zaštićene i očuvane prirode, jer sam cijeli svoj život vezana uz njega. Oni koji me poznaju mogu potvrditi da svaki slobodan trenutak nastojim provesti na obali rijeke Krke i vrlo dobro poznaju moju ljubav i poštovanje prema životinjama i prirodi, a iz istih razloga odlučila sam se prijaviti na natječaj za ravnatelja/icu. "

S obzirom da Javnom ustanovom NP Krka upravlja Upravno vijeće, da stručni rad Ustanove vodi stručni voditelj, a poslovanje vodi i organizira ravnatelj, Nella nam je s puno samopouzdanja kazala kako smatra da posjeduje potrebno znanje i vještine za obavljanje dužnosti ravnateljice NP. Osim zaštite i očuvanja prirode čime će se osigurati postojanost temeljnih vrijednosti i potencijala Parka za daljnji razvitak, ocjenjuje Nella, bitno je i " razvijanje svijesti kod dionika o značaju očuvanja prirodnog bogatstva koje će pametnim, promišljenim i održivim korištenjem osiguravati višestruke razvojne pravce na lokalnoj i nacionalnoj razini."

Mnogi su vjerovali da je favorit ovog natječaja Josipa Rimac, a i sama je čekala ishod izbora poprilično opušteno i samouvjereno. No, morat će, čini se, čekati neku drugu priliku…

Problem kod potvrđivanja izbora mogla bi biti žalba dr. znanosti Ljiljane Zmijanović koja je 12 godina radila u NP Krka, i u međuvremenu doktorirala, a koja ima status nezaposlene hrvatske braniteljice, što znači, da u situaciji kada ispunjava sve natječajne uvjete ima prednost. Ljiljana je najavila žalbu u slučaju neizbora.

Za potvrdu neslužbene vijesti o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka zamolili smo šefa ŽO HDZ-a Nediljka Dujića, vjerujući da po deafalutu informaciju ima. No, Dujić se suzdržao od komentara, jer, kako je rekao, izbor je u isključivoj ingerenciji Minsitarstva, i nije red da ja to komentiram prije ministrove službene objave.

Ako je točno, dodao je, da je Nella Slavica nova ravnateljica, smatram da je to dobar izbor.

23. travanj 2024 14:16