StoryEditorOCM
Županija"Tvornica novca"

Šest kandidata ušlo u završnicu utrke za atraktivnu funkciju: i ravnateljica bolnice bi na čelo NP Krka

18. siječnja 2019. - 11:15

Izbor novog ravnatelja Nacionalnog parka Krka, za koji je natječaj zaključen 4. siječnja, ulazi u uzbudljivu završnicu. Kako doznajemo, od devet pristiglih prijava, šest kandidata za ovu prestižnu fotelju pozvano je 22. siječnja u Zagreb, na razgovor s povjerenstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, a tri kandidata nisu ispunjavala sve natječajne uvjete.

U konkurenciji za ravnatelja su aktualni ravnatelj Krešimir Šakić, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, ravnateljica Studentskog centra Šibenik Nella Slavica, ravnateljica Opće bolnice u Šibeniku Sanja Jakelić, Ljiljana Zmijanović, nezaposlena hrvatska braniteljica i doktorica u području ekonomskih znanosti te dipl. ing. agronomije Željko Domitrović.

Žene, čini se, imaju premoć, no koga će ministar okoliša Tomislav Ćorić naposljetku izabrati, vidjet ćemo. Njegova odluka očekuje se do 1. veljače.

Odlučuje Ćorić

Spekuliralo se da je glavna favoritkinja Josipa Rimac, bivša kninska gradonačelnica, a danas državna tajnica u Ministarstvu uprave.

No, kako kaže šef ŽO HDZ-a Nediljko Dujić: Da sam ja ministar, s obzirom na komentare kojima je popraćena vijest o njezinoj kandidaturi, ne bi mi bilo teško donijeti odluku.

Međutim, jednako se tako spekulira i da čelnik županijskog HDZ-a ima svoje preferencije, i da u njegov najuži izbor idu dvije žene – Sanja Jakelić i Nella Slavica.

 

 

Dujić na to odmahuje rukom i kaže: Da HDZ donosi odluku ne bi trebao natječaj. Zna se da odluku donosi ministar, a ja ne sumnjam da će odlučiti u najboljem interesu NP Krka, i to je najvažnije. Nikome, ističe, nije kazao sa se ne kandidira. Na to svatko ima pravo, ako ispunjava uvjete, i veseli ga što se čak devet kandidata javilo, što u svakom slučaju omogućava kvalitetan izbor.

Zamoljen da komentira odluku Sanje Jakelić, liječnice i ravnateljice šibenske bolnice, da se upusti u jedan takav izazov u situaciji kad Hrvatskoj ozbiljno nedostaje liječnika, Dujić kaže:

- Sanja dobro radi svoj posao, mandat joj je pri kraju te ima pravo iskušati se i u novim izazovima, ljudi imaju svoje planove, što da vam kažem. Ali, čvrsto vjerujem da će ministar izabrati najboljeg kandidata i osigurati NP Krka da nastavi uzlaznom linijom, i da ostvari sve svoje započete projekte, i one koji su tek u pripremi. Nije se igrati s NP Krka i njegovom budućnosti, jer to je postao nezaobilazan faktor šibenskoga gospodarstva.

Prema tome, zaključuje Dujić, ne treba se bojati da će biti učinjena greška.

25. travanj 2024 22:40