StoryEditorOCM
ŽupanijaDvadeset im je godina tek

U Udruzi umirovljenika grada Vodica uživaju u životu; Plešu, pjevaju i putuju po Hrvatskoj i Europi

Piše Ante Talijaš
15. siječnja 2019. - 10:02

Večeras (utorak) s početkom u 17 sati, u Kulturnom centru Vodice održat će se Svečana godišnja skupština Udruge umirovljenika grada Vodica, kojom će se obilježiti 20 godina njezina postojanja i uspješnog djelovanja. Prije dva desetljeća kada je udrugu osnovala grupa vodičkih umirovljenika brojala je stotinjak članova, a danas je ona sa svojih 549 registriranih članova najbrojnija udruga na području grada Vodica.

 

 

Iako su organizacija treće životne dobi i svi članovi zajedno imaju blizu četiri tisuće godina, ističu iz vodstva udruge, sebe smatraju mladog udrugom jer joj tek 20 godina.

-S ponosom mogu reći da smo danas ne samo najbrojnija udruga na području našeg grada Vodica, nego i na području cijele šibensko-kninske županije. A naši članovi nisu samo s područja grada Vodica, već ih ima iz Šibenika, Grebaštice, Bilica, Zatona i drugih mjesta s područja županije. Na izletima koje organiziramo po Hrvatskoj i europskim državama, te na prigodnim domjencima, zabavama i plesovima pridružuju nam se umirovljenici iz Zagreba, Zadra i Splita. Za naš dobar rad i organiziranost, znaju sve umirovljeničke udruge u Hrvatskoj. A samo tijekom prošle godine organizirali smo preko dvadeset događanja. Među ostalim, dva redovita odlaska na liječenje u toplice, deset jednodnevnim ili višednevnim izleta po hrvatskim gradovima, te trodnevne izlete u Rim – Vatikan – Napulj, te potom u Crno Goru i Albaniju. U svim ovim događanjima sudjelovalo je 2343 osoba treće životne dobi. Uz to ne zaboravljamo naše bolesne i nemoćne članove, koje redovito posjećujemo i opskrbljujemo potrepštinama – kaže predsjednike 'udruge vodičkih umirovljenika Martin Čičin Šain, koji je na čelu udruge zadnjih pet godina i kojemu teče drugi mandat.

 

 

U protekle četiri godine njegova prvog mandata predsjednika, dodat će Čičin-Šain, u svim aktivnostima udruge sudjelovalo je čak 9500 osoba, što je ekvivalent broju stanovnika gradskog područja Vodica.

Inače, iz proračuna Grada Vodica, udruga godišnje dobije svega 30 tisuća kuna. A taj dostatan je tek da pokriju najam prostorija u središtu Vodica u kojima se okupljaju članovi, družeći se i igrajući karte te šah. Sve ostale, pak, brojne aktivnosti, pokrivaju godišnjom članarinom i participacijom samih članova.

 

 

-U svemu ovome drži nas mladenački duh te pozitivne emocije i vibracije. Od velike vrijednosti su nova brojna prijateljstva koja su sklopljena tijekom naših izleta, plesova i prigodnih proslava, na koje nam dolaze ljudi iz brojnih hrvatskih gradova. A na tim druženjima, pukne i po neka ljubav. Smatram da su prijašnja vodstva udruge, kao i ovo sadašnje, ispunile svoj cilj i zadaću, a to je da smo našim umirovljenicima učinili život sretnijim, ljepšim i ugodnijim. Nadam se da će tako biti i ubuduće. Stalno se trudimo organizirati nove sadržaje za naše članstvo, pa svom tako ovih dan počeli sa medicinskom gimnastikom pod vodstvom stručnih fizioterapeutkinja – zaključio je Martin Čičin-Šain.

Uz njega, za uspješan rad udruge zaslužni su tajnica Cvita Opat te članovi Izvršnog odbora: Višnja Kranjčec, Vinko Poljičak, Milan Gnjidić, Ivo Babić, Verica Mlinarec, Vlasta Juričev i Antica Roca.


ZAHVALNICE OSNIVAČIMA UDRUGE I ZASLUŽNIH ČLANOVIMA
Na Svečanoj skupštini povodom 20-te godišnjice osnutka Udruge umirovljenika grada Vodica bit će dodijeljene Zahvalnice osnivačima i zaslužnim članovima udruge.
Za osnivanje udruge Zahvalnice će dobiti Joso Čobanov, Milivoj Bakmaz, Petar Latin, Mira Čičin-Radin i Šime Vučak. Kao zaslužni članovi za doprinos radu udruge Zahvalnice će primiti Milivoj Mihić, Martin Čičin-Šain, Ivan Sladoljev, Mile Vunić, Šime Bilan, Jela Juričev-Martinčev, Milan Protrka, Mileva i Ante Strikoman, Branko Juričev-Martinčev, Milka i Joso Juričev-Martinčev, Cvitan Lasan, Antonija i Ivan Juričev-Talijaš, Boško Fržop, Ante Kranjac, Nikola Arambaša, Marija i Edo Sladoljev, Vinko Španja, Gorki Juričev, Irma Jakovljević i Dragan Moćan.

25. travanj 2024 13:59