Iskoristite priliku LAG 'Krka' pomaže poljoprivrednicima

Iskoristite priliku

Nakon što je krajem listopada prošle godine Lokalna akcijska grupa (LAG) "Krka" sa sjedištem u Drnišu, raspisala svoj prvi natječaj za raspodjelu oko 1,3 milijuna kuna nepovratnih sredstava za projekte koji će poboljšati ili proširiti usluge za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, krajem prosinca objavljen je i drugi natječaj. Točnije, zadnjeg dana 2018. objavljen je natječaj "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Programa ruralnog razvoja. Rok za podnošenje prijave projekta je od 1. veljače do 1. travnja ove godine.

– Cilj ove operacije je pružiti pomoć malim, potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi, te će im se pomoći u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju kako bi postali gospodarski održivi. To je i preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru. Za potrebe informiranja i pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj natječaj, održat ćemo radionice u Šibeniku i Drnišu, i to 16. siječnja u 17 sati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku, a u Drnišu 17. siječnja u 12 sati u Ispostavi Nacionalnog parka Krka. Inače, detaljne informacije o natječaju mogu se pronaći i na našim web stranicama, navodi voditeljica Ureda LAG "Krka" Ivona Malenica.

LAG "Krka" osnovan je u studenom 2011., okuplja predstavnike civilnog, javnog i privatnog sektora, te "pokriva" gradove Drniš i Skradin, općine Bilice, Ružić, Promina i Unešić, te sedam naselja grada Šibenika Brnjicu, Čvrljevo, Dubravu, Goriš, Gradinu, Konjevrate i Lozovac. Pravo na sudjelovanje na natječaju imaju poljoprivrednici s područja kojeg LAG pokriva, a pri tomu moraju zadovoljiti određene uvjete. Moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava te imati registriran OPG, obrt, trgovačko društvo ili zadrugu. Prema odredbama natječaja visina potpore po projektu iznosi 111.240 kuna.

Naslovnica Županija

Najčitanije

U KNINU O 'HRVATSKOM PONOSU' Bolnica Županiji; Nakon što su samo tri županijska vijećnika od njih 32 podržala prijedlog da kninska bolnica postane državna, Petrini je pukao film: Ovce! Beeeee!

Bolnica Županiji; Nakon što su samo tri županijska vijećnika od njih 32 podržala prijedlog da kninska bolnica postane državna, Petrini je pukao film: Ovce! Beeeee!
Kažu da Knin živi samo dva dana u godini. Dan prije i na dan proslave vojno-redarstvene akcije "Oluja". No, juče...
Bolnica Županiji; Nakon što su samo tri županijska vijećnika od njih 32 podržala prijedlog da kninska bolnica postane državna, Petrini je pukao film: Ovce! Beeeee!