StoryEditorOCM
ŽupanijaIz Ministarstva turizma

Za plažu u Raslini bespovratnih 276 tisuća kuna

Piše šibenski.hr
21. prosinca 2018. - 20:43

Kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, Ministarstvo turizma je Gradu Šibeniku odobrilo bespovratnih 267 tisuća kuna za drugu fazu uređenja plaže u Raslini. Ukupna vrijednost radova u toj fazi procijenjena je na 668 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost projekta podijeljenog u pet faza, gotovo tri milijuna kuna.

Prva faza radova financirana je iz gradskog proračuna u iznosu od 200 tisuća kuna. Plaža i šetnica sv. Mihovila u Raslini prostiru se na površini od 3300 kvadrata, ukupne duljine 530 metara. Prema regionalnom programu uređenja i upravljanja plažama klasificirana je kao mjesna plaža, a projektom je zamišljena kao tematska plaža za obitelji s djecom.

- Projekt uređenja plaže u Raslini aplicirali smo na natječaj resornog ministarstva te još jednom uspješno povukli bespovratna sredstva. Putem istog natječaja Grad je u proteklom razdoblju u dva navrata uspješno osvojio ukupno milijun i po kuna za uređenje plaže u Brodarici koja je zasjala u novom ruhu i na kojoj stavljamo "točku na i" s  pet atraktivnih mulića. Vjerujemo kako će i ovim ulaganjima u infrastrukturu, Raslina dobiti novi zamašnjak u razvoju turizma, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

24. travanj 2024 10:33