StoryEditorOCM
Županija"Božić na moru"

Dar za kraj uspješne godine: na tradicionalnom koncertu dodjeljene nagrade vodičkim turističkim laureatima

16. prosinca 2018. - 14:02

Blagdanski svečano bilo je prošlog vikenda u vodičkom Kulturnom centru na tradicionalnom koncertu "Božić na moru" kojega su svojim sugrađanima podarili Turistička zajednica i grad Vodice. Svečanost je podijeljena na dva dijela – laureatski i koncertni. Uvodno je zadovoljstvo odličnim turističkim rezultatima ovogodišnje sezone, bogatstvom, raznovrsnošću i kvalitetom sadržaja izrazila Anita Franin Pećarica, direktorica TZ zahvalivši na doprinosu svim dionicima ukupnog turističkog proizvoda. Ponajboljima iz svih turističkih kategorija dodjeljena su i priznanja.

Dobila ga je, tako, Vidosava Vida Milošević, šefica kuhinje hotela "Punta" koja je u 41 godinu, od kada je u tom hotelu, usavršila brojne generacije mladih kuhara. Kulinarske kreacije majstorice gastronomije, i danas oduševljavaj, bilo da su, obrazloženo je, dio svakodnevnog jelovnika ili posebnog događanja.

Ljubaznost, susretljivost i vrhunska usluga građanima i gostima razlog su zbog kojega je priznanje pripalo i Jadranki Štefan, vlasnici male vodičke trgovine koja radi od 1995. godine. Najuspješnijim direktorom hotela u ovoj godini, pak, proglašen je Darko Bastić, prvi čovjek "Olympije" koji se za hotelijerstvo opredjelio još u ranoj mladosti. Član je Turističkog vijeća i Skupštine punih 12 godina, a radu tih tijela pridonosi konstruktivnim i kreativnim prijedlozima.

 

Ovogodišnji laureat je i Rudol Čorić sa svojom obitelji koja dugi niz godina ugošćuje turiste u svom domu, a mnogi od njih se zbog ljubaznosti i domaćinske atmosfere vraćaju iz godine u godinu. Za posebni doprinos iskoraku u kvaliteti gastronomske ponude grada Vodica priznanje je pripalo Nenadu Alfirevu. Njegov restoran "Tri piruna", naime, dobio je preporuku Michelinovog vodiča zbog posebno kvalitetnog izbora namirnica, vinske karte, i kvalitete usluge. Prepoznali su to brojni vodički gosti koji su svojim recenzijama i ocjenama potvrdili status najbolje ocijenjenog ugostiteljskog objekta na području cijele regije.

Dobitnik priznanja Turističke zajednice je i Jedriličarski klub "Tijat" za organizaciju najmasovnije odobalne regate Jabuka koja u postsezonskom razdoblju okuplja gotovo tisuću sudionika. Regata Jabuka, kazano je, atraktivna je i posebna manifestacija o kojoj se među zaljubljenicima jedrenja priča cijelu godinu i koja je, kao takva, postala poseban brend i među jedriličarima izvan hrvatskih granica.


Koncertni dio "Božića na moru" bio je prava glazbena poslastica. Obilježila ga je pjesma raspoloženog Tedija Spalata, neokrunjenog kralja dalmatinske šansone i njegove kolegice Marine Fernandez. Prisutni su uživali u legendarnoj "Dalmacijo povišću pritrujena", "Sve ću preživit", "More snova", "Ti i ja", "Lipote gladan, jubavi žedan"... Redao je Tedi hit za hitom praćen zborom publike koja se pokazala vrsnim poznavateljem Tedijeva opusa. Pljeskom oduševljanja dočekane su i domaće klape "Oršulice" i "Bunari" koji su se u više navrata pridružile Tediju, Skradinke su zahvaljujući virtuoznim izvedbama vraćane na bis, a večer je okončala svevremenska "Konoba" koja je na pozornici združila sve izvođače.


Pisma za Vidu

"Živce s nama nikad nisi izgubila, niti našu Puntu napustila. Ocjene za spizu nikad nisu pale, to su uvik bile samo riči hvale...", dio je stihova kojima su svoju šeficu Vidu opjevali zaposlenici vodičke "Punte". Publika ih je nagradila srdačnim pljeskom, baš kao i Vidosavu Milošević koja se zahvalila Turističkoj zajednici na dodjeljenom priznanju u osobno i ime ovogodišnjih laureata.

25. travanj 2024 08:56