StoryEditorOCM
ŽupanijaPojačane kontrole

U noći sa subote na nedjelju policija će provesti akciju suzbijanja prekršaja mladih i alkoholiziranih vozača

Piše Šibenski.hr
14. prosinca 2018. - 14:24

Iako se tijekom ovog tjedna, po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL-a na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području provodi ciljana akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, u noći 15./16. prosinca u vremenu od 23 do 5 sati na našem području će se intenzivnije provoditi ova preventivno represivna akcija na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

- U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.

Na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima bilježimo porast broja prometnih nesreća uzrokovanih zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, tako da je u proteklih jedanaest mjeseci zabilježeno 108 prometnih nesreća uzrokovanih alkoholom, nasuprot 92 takve prometne nesreće u istom razdoblju prošle godine. Osim toga bilježimo i porast broja prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju u proteklom razdoblju ove godine kada je zabilježeno 1051 takav prekršaja u odnosu na 992 takva prekršaja u prošloj godini, zaključuju u šibensko-kninskoj policiji.

24. travanj 2024 11:08