StoryEditorOCM
Županija"Obitelji 3 plus"

Akcija Caritasa župe sv. Križa Vodice: darivali obitelji za treće, četvrto, peto i šesto dijete

Piše ante talijaš
11. prosinca 2018. - 10:51

Točno prije deset godina tadašnji vodički župnik don Frane Šimat pokrenuo je hvalevrijednu akciju Caritasa župe sv. Križa Vodice o blagdanskom darivanju djece pod nazivom "Obitelji 3 plus", odnosno o jednokratnom novčanom darivanju obitelji koje su u tekućoj godini dobili treće, četvrto, peto, ili pak šesto dijete, pa naviše.

Don Frane Šimat, jedan od najomiljenijih župnika u povijesti Vodica, preminuo je prije pet godina, a ova caritativna akcija nastavljena je i nakon njegove smrti.

Tako je u 11. akciji darivanja od njezina utemeljenja, u ovu drugu nedjelju Došašća, a uoči blagdana sv. Lucije, u organizaciji župnog Caritasa u Pastoralnom centru vodičke župe upriličeno primanje i domjenak za obitelji koje su ove godine dobile prinove i kojima je to najmanje treće dijete.

Tijekom radosnog i ugodnog druženja voditeljica Caritasa župe Vodice Vjera Lipić uručila je novčane priloge za sedmero vodičkih obitelji. Pet obitelji za treće dijete dobilo je tisuću kuna, dok je 1500 kuna dodijeljeno jednoj obitelji koja je dobila četvrto dijete, te još jednoj obitelji u kojoj se rodilo šesto dijete.

U deset godina postojanja, Caritas župe Vodice novčano je darivao 96 obitelji – 75 obitelji s trećim djetetom, 13 za četvrto dijete, četiri obitelji za peto dijete, dvije za šesto, te po jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom.

19. travanj 2024 09:42