StoryEditorOCM
ŽupanijaVremenska prognoza

Jutro pretežno vedro, a poslijepodne moguća kiša. Idući tjedan suh i sve hladniji

Piše Šibenski.hr
9. prosinca 2018. - 09:17

 

Nakon južine i relativno toplih dana proteklog tjedna, jučer je zahljadnjelo, a jutros su u 8 sati u Šibeniku izmjerena 4 stupnja Celzijeva. Pretežno je vedro i mirno. Tlak zraka iznbosti 1012 hPa, a vlažnost je čak 82 posto.

Jučer je, kako javlja DHMZ, a prenosi HRT, ponegdje palo više od 40 litara kiše po četvornome metru, a u gorju je bilo i snijega kao što je to bilo na Zavižanu gdje je palo 15 centimerata.

Danas se očekuje pretežno vedro vrijeme na šibenskom području s temperaturom do 13 stupnjeva, ali je poslijepodne, odnosno navečer moguća kiša.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije prijepodne pretežno sunčano, a poslijepodne naoblačenje s kišom, Jutarnja temperatura zraka kreće se u unutrašnjosti Dalmacije od -2 do 0 °C, uz obalu uglavnom između 6 i 9 °C, a najviša dnevna od 11 do 14 °C.

Također, mogući su i pjuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren, prema moru i jak jugozapadnjak, ponegdje i s olujnim udarima.

Novi tjedan donosi promjenljivo i hladnije vrijeme.

U unutrašnjosti od ponedjeljka do sredine tjedna djelomice sunčano i hladnije. U utorak slabih oborina, i to uglavnom snijega, može biti većinom na istoku i u gorju. U četvrtak prolazno naoblačenje s kišom i snijegom, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača, i to ne samo u gorju. Jutra će od utorka biti hladna, s negativnom temperaturom zraka.

Na Jadranu do sredine idućeg tjedna bit će uglavnom suho, barem djelomice sunčano i malo hladnije. Malo kiše može pasti uglavnom prema otvorenom moru. U četvrtak prolazno jače naoblačenje, mjestimice s kišom. Vjetar većinom slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u srijedu u Dalmaciji prolazno jugo, a u četvrtak na sjevernom dijelu bura.

 


 

25. travanj 2024 17:31