StoryEditorOCM
ŽupanijaPrizemljite se

SDP- ovci poručili županu Pauku i gradonačelniku Buriću: Tjerate ljude da se voze autobusima koji su kao tempirane bombe

6. prosinca 2018. - 13:57

- Sjednica Županijska skupštine od srijede, 5.prosinca, još je jedan dokaz laži aktualne HDZ-ove vlasti- ustvrdio je na konferenciji za novinare čelnik ŽO SDP-a Joško Šupe, referirajući se na raspravu o proračunu županije.

-Na naše pitanje kada će se u proračun uvrstiti sredstva za infrastrukturne projekte (studija izvodljivosti brze ceste Šibenik- Drniš-Knin, obnova lokacijske dozvole za spoj zone Podi na autocestu, novac za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za čvor Rokoći), rekli ste da ne vladamo materijom. Ali, da vas podsjetimo, upravo to ste vi ministru obećali još 2016.!- poručio je Šupe HDZ-ovim čelnicima Grada i županije.

Šupe preporuča županu Goranu Pauku i gradonačelniku Željku Buriću da se ostave putovanja, maštarija o žičarama i elevatorima i spuste na zemlju kako bi vidjeli da svojim nečinjenjem dovode u opasnost živote ljudi tjerajući ih da se voze autobusima koji su poput tempirane bombe ili brodovima koji su poput ukletog Holandeza.

- Dodajte još jednu svijeću na adventski vijenac- poručuje- i zapalite je jer su doslovce minute nekidan dijelile djecu od katastrofe u gradskom prijevozu kojeg ste prije 7 godina obećali reorganizirati i modernzirati.

SDP veseli "investicije stoljeća" kojom će 98 posto stanovnika županije biti spojeno na sustav odvodnje i dobiti tekuću vodu, kaže Šupe, ali "brine nas ugovor koji je probijen za 84 milijuna ili za 40 posto, što će dijelom podmiriti Vodovod. Znači li to", pita se Šupe," da nas čeka novo poskupljenje vode?"

A nasuprot proizvkama Gradskog parkinga da SDP samo kritizira a ništa ne predlaže, čelnik šibenskog SDP-a Tonči Restović podsjeća da je SDP još prije nekoliko mjeseci na Gradskom vijeću iznio prijedlog da se u zimskim mjescima, od listopada do svibnja, u staroj gradksoj jezgri naplaćuje samo prvi sat parkinga, kako bi se potaklo Šibenčane da što više zalaze u stari grad.

-Mi ne napadamo GP,ali mislimo da podzemna garaža Poljana neće riješiti problem parkiranja, a rezultirat će dodatnim prometnim problemima u gradu. Investicija u podzemnu garažu stoji 60 milijuna kuna, dakle, 34 tisuće kuna po parkirnom mjestu, a s tim novcem se moglo riješiti kompletan javni gradski prijevoz, što je nažalost propušteno. I bojim se- kazao je Restović- da ćemo svi mi godinama vraćati kredit za tu investiciju, a GP će svaki slobodan komadić javne površine pretvoriti u parkiralište.

19. travanj 2024 16:10