StoryEditorOCM
ŽupanijaTako je dogovoreno:

U Murteru će se urediti "Velika riva", a bit će još promjena

Piše Šibenski.hr
4. prosinca 2018. - 17:17

Na potezu od Inine benzinske crpke do stare rive u Murteru uvest će se više reda u regulativu privezivanja brodova, a uredit će se i "Velika riva" od Trga Rudina.

Najavljeno je to na nedavnom radnom sastanku Tonija Turčinova, načelnika općine Murter-Kornati, i Petra Ježine, direktora murterske komunalne tvrtke "Murtela", s Jadrankom Fržop, pročelnicom šibensko-kninskog Ureda za pomorstvo, Željkom Dulibićem, ravnateljem Županijske lučke uprave, te predstavnicima tvrtke "Pomorski projekti" na čelu sa arhitektom Ivicom Gallasom.


Dogovorena je, također, izgradnja ribarnice, produljenje Velike rive za dodatnih 100 metara te djelomično uređenje Šikine rive.
- Idejni projekt bi trebao biti gotov za 3 mjeseca, dok će se radovi odvijati u fazama idućih nekoliko godina, ovisno o financijskim mogućnostima Lučke uprave, priopćeno je iz općinskih službi.


Načelnik Turčinov je sudionicima sastanka izložio i planove povezivanja Trga Rudina i Šikine rive, odnosno uređenja "šetnice Latinskog idra". Razgovaralo se o sve četiri najčešće spominjane mogućnosti uređenja (nepomični ili pomični most, nasipanje, pasarela), a zaključeno je kako je pasarela optimalno rješenje. Dogovoreno je i postupno širenje lučkog područja, zapošljavanje lučkog radnika te, ukaže li se potreba, i osnivanje ispostave Lučke uprave.

25. travanj 2024 11:39