StoryEditorOCM
ŽupanijaVodice

Ne može prije, procedura je to: Čim dođu prvi turisti, kreću radovi na izgradnji vrtića!

Piše Ante Talijaš
27. studenog 2018. - 19:56

Premda je još prije šest mjeseci Grad Vodice uzeo kredit u iznosu od 20 milijuna kuna za izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića u gradskoj četvrti Dočine u središtu Vodica, tek je proteklog petka raspisan javni natječaj za izvođača radova.

U više navrata gradski čelnici isticali su kako će se s radovima krenuti najkasnije do kraja listopada ove godine, međutim, to se nije dogodilo.

- Do raspisivanja natječaja trebalo je obaviti brojne radnje, kako to i procedura nalaže. Sada kad smo raspisali natječaj za izvođača teče rok prikupljanja ponuda. Ponude će se otvarati tamo pred Božić i bit će izabran najbolji ponuditelj. Slijedi potom žalbeni rok, pa odabir nadzornika radova. Stoga, ako bude sve po planu, s radovima bi se najkasnije krenulo sredinom travnja iduće godine ili pred Uskrs – objasnio je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo.

 

 

Inače, projekt izgradnje ovog novog dječjeg vrtića 'težak' je nešto više od 24 milijuna kuna. Najveći dio novca osiguran je spomenutim kreditom od 20 milijuna kuna. S 1,2 milijuna kuna projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok je preostalih tri milijuna kuna izdvojeno iz gradskog proračuna.

'Samo' 200 djece

Dječji vrtić veličine od 2500 kvadrata gradit će se na gradskom zemljištu u Dočinama, u užem gradskom središtu, na mjestu nekadašnjeg skladišta građevinskog materijala ex 'Vodičanke'. Novi vrtić moći će primiti 200 mališana.

Unatoč velikom kapacitetu, novi vrtić neće moći zadovoljiti sve potrebe roditelja za upisom svoje djece. Stoga će se paralelno s izgradnjom nove zgrade krenuti i s obnovom matičnog objekta Dječjeg vrtića 'Tamaris'. Izgradnjom nove zgrade i uređenjem postojeće neće više biti potrebe za izdvojene vrtiće 'Blata' i Okit' u privatnim stambenim objektima, a za čije je iznajmljivanje proteklih godina Grad Vodice plaćao velike iznose. Tim novcem 'servisirat' će se ubuduće dio podignutog kredita od 20 milijuna kuna.

Skladište u Dočinama, gdje će niknuti novi vrtić, proteklih 10 godina za svoje službene prostorije koristila je vodička 'Torcida'. Ona je nedavno napustila taj prostor, a Grad Vodice namjerava im nove prostorije dati u pogonu bivše 'Drvoplastike'.

25. travanj 2024 17:41