StoryEditorOCM
ŽupanijaIdući tjedan

Od ponedjeljka do petka napravite besplatan tehnički pregled; Ako vam je vozilo neispravno, nećete platiti nikakvu kaznu

Piše Šibenski.hr
16. studenog 2018. - 15:05

Sukladno višegodišnjoj praksi i ove godine u narednom tjednu, od ponedjeljka, 19. studenog do subote, 24. studenog će se provoditi preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018“, koja isključivo ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter, kazali su u šibensko-kninskoj policiji.

- Napominjemo da je akcija preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću- rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Ona napominje kako policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji.

- Naši statistički pokazatelji u prometu u proteklih deset mjeseci ove godine pokazuju da je na našem području utvrđeno 613 prekršaja ove vrste, nasuprot 487 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine, što je porast ove vrste prekršaja za 25%, a to ukazuje na nužnost ovakve preventivno-sigurnosne akcije- istaknula je Kosor.

18. travanj 2024 22:38