StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupanijska skupština

Oporba napustila sjednicu; Petrina "vladajućima" poručio da imaju zakržljale pileće mozgove, Dujić ispao spasitelj nogometnog kluba

Piše Šibenski.hr
31. listopada 2018. - 13:45

Po običaju, burno je bilo na sjednici Županijske skupštine održane u srijedu u šibenskoj Gradsko vijećnici. Konačno, opozicija je napustila sjednicu jer predsjednik Nediljko Dujić nije prihvatio njihov zahjtev da se napravi pauza za komemoraciju bivšem županu Gordanu Baraki.

Umjesto toga, Dujić ih je požurivao, pa su oporbeni vijećnici prije "radnog" dijela sjednice napustili Vijećnicu. Stoga je vladajuća većina okupljena oko HDZ-a sama izglasavala točke dnevnog reda.

Inače, posebno je "vatreno" bilo na aktualnom satu. "Zvijesde" su bili primoštenski načelnik Stipe Petrina i već spomenuti HDZ-ovac Nediljko Dujić.

Među ostalim, raspravljalo se o tome kako se prikupljaju sponzorstva za sportske klubove. Na tapetu su posebice bila sponzorstva za nogometni klub Šibenik. U raspravi je "heroj" postao Dujić, koji je navodno puno toga učinio da neki sponzori ponovno dođu na Šubićevac.

To se, prije svega, odnosi na ACI i Nacionalni park Krka. Dujić je istaknuo kako su sva sponzorstva pokrivena ugovorima.

Inače, pitanje sponzorstva ACI-ja HNK Šibeniku otvorio je Vodičanin Danijel Lasan Zorobabel, istaknuvši kako vodička ACI marina još nije ispoštovala svoje ugovorne obveze vezane za dio marine koji je trebala urediti za komunalne vezove.

Stipe Petrina naglasio je kako je sustav koncesija na pomorskom dobru najveći primjer mita i korupcije na području Šibensko- kninske županije. Također, nije izostala ni za Petrinu uobičajena verbalna kanonada. Puno njegovih izraza uopće nije za novine.

Međutim, ipak ćemo izdvojiti kako je vladajućima poručio da imaju "zakržljele pileće mozgove kojima ni milijuni godina evolucije ne bi pomogli da dođe barem do razine kokoši".

19. travanj 2024 06:36