StoryEditorOCM
ŽupanijaVodice

Dani mladog maslinova ulja: platite 300 kuna i pošaljite uzorak

Piše Katarina Rudan
29. listopada 2018. - 18:36

Udruga dalmatinskih uljara u suradnji s Udrugom senzornih analitičara "Olea" Šibenik, Zavodom za javno zdravstvo Šibenik, Savjetodavnom službom, županijskim HGK i JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i ove godine, osmi put zaredom, organizira manifestaciju "Dani mladog maslinova ulja u Dalmaciji".

Manifestacija će se održati 8. prosinca u hotelu "Olympia" u Vodicama. Za jednodnevnog trajanja manifestacija će okupiti brojne maslinare i uljare, te stručnjake koji će - osim u druženju i večeri na kojoj će biti uručena priznanja za kvalitetu ulja - sudjelovati i na stručnim predavanjima o maslinarstvu i uljarstvu. Najavljen je i izložbeni dio manifestacije. A da bi maslinari mogli sudjelovati na 8. manifestaciji Dana mladog maslinova ulja, moraju na vrijeme dostaviti ulje na ocjenjivanje uz plaćanje 300 kuna po uzorku.

Za ocjenjivanje je potrebno dostaviti pola litre maslinova ulja, a ocjenjivat će se kemijski parametri i organoleptika. U cijenu od 300 kuna po uzorku, pored troška kemijske i organoleptičke analize, uračunat je fond za nagrade te svečana večera za jednu osobu.

Uzorak ulja se dostavlja osobno ili poštom na adresu Udruge Ivana Gundulića 25, Vodice 22.211, a uplata kotizacije na račun Udruge dalmatinskih uljara. Planirano je primiti maksimalno 200 uzoraka, pa stoga valja na vrijeme poslati ulje na analizu.

- Prijave će se primati do 20. studenoga 2018. godine s tim da organizator može skratiti rok prijava ako se ranije zaprimi maksimalni broj uzoraka. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u registar poljoprivrednih gospodarstva, navode u Udruzi dalmatinskih uljara

26. travanj 2024 09:50