StoryEditorOCM
ŽupanijaPreventivno- represivna akcija

Pripazite na gas; U utorak će sve raspoložive policijske snage biti na cestama i kontrolirati brzinu vožnje

Piše Šibenski.hr
29. listopada 2018. - 14:49

U utorak, 30. listopada u vremenu od 12 do 17 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske intenzivnije će se provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

- U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije,

U policiji ističu kako ovakve ciljane akcije u prometu usmjerene na nadzor brzine kretanja vozila daju pozitivne rezultate. To proizlazi iz podatka da je u proteklih devet mjeseci na našem području zabilježeno 45 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da u ovoj godini u prvih devet mjeseci bilježimo 208 ovakvih nesreća, u odnosu na 253 nesreće u tom razdoblju prošle godine.

24. travanj 2024 01:28