Knin Bolja usluga i manje liste čekanja: Dovršen projekt dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije

Knin

U Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos Knin“, u petak je organizirana svečanost povodom dovršetka projekta Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin“, koji je financiran sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, preko Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, pod nadzorom Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

Uz ravnateljicu bolnice Kristinu Bitunjac, svečanosti je nazočio šibensko-kninski župan Goran Pauk sa suradnicima, državni tajnik u ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić sa suradnicima, te ravnatelji zdravstvenih ustanova Šibensko-kninske županije.

„Drago mi je da su se obje naše bolnice uključile u ovaj projekt, budući će ovakav način rada omogućava obradu više pacijenata nego sada, a samim time će se smanjiti liste čekanja na zadovoljstvo pacijenata i osoblja bolnica“, rekao je župan Goran Pauk.

Ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac, prilikom obilaska prostora dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, je istaknula kako očekuje i dolazak pacijenata iz drugih gradova i županija.

 

 

Ukupna vrijednost projekta je oko 5.5 milijuna kuna, što predstavlja i iznos bespovratnih sredstava. Provedba projekta trajala je od travnja 2016. do listopada 2018., a glavni cilj je proširiti i unaprijediti zdravstvene usluge dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije objedinjeno u novim prilagođenim prostorima.

Isto tako cilj je unaprjeđenje zdravstvene usluge dnevne pedijatrije i ginekologije, te smanjenje opterećenja akutnih bolničkih odjela. Uređen je i adaptiran odgovarajući prostor, te nabavljena sva potrebna medicinska i informatička oprema, namještaj i video nadzor.

U svrhu promocije projekta i usluga dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije izrađena je nova internetska stranica Bolnice i promotivni materijal.

Naslovnica Županija

Najčitanije