StoryEditorOCM
ŽupanijaZlatna plaketa

Doznajte koje su najbolje tvrtke u Šibensko- kninskoj županiji

Piše Šibenski.hr
4. listopada 2018. - 16:56

Danas je u Solarisu održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik na kojoj su dodijeljena priznanja Zlatna plaketa najuspješnijim tvrtkama u 2017. godini.

Županijska komora Šibenik Zlatnu plaketu dodjeljuje u tri kategorije. U kategoriji malih poduzeća plaketa je tvrtki CAPAX d.o.o. Šibenik, u kategoriji srednjih poduzeća plaketa je dodijeljena tvrtki KNAUF d.o.o. Knin i u kategoriji velikih poduzeća plaketa je dodijeljena tvrtki DJELO d.o.o., Šibenik.

„U cilju ostvarenja još boljih gospodarskih rezultata, a samim tim i jačanja životnog standarda nastaviti ćemo poticati sve institucije koje se bave podrškom poduzetništvu, osposobljavanjem za sve oblike poduzetničkog djelovanja te i sami nastaviti s provedbom mjera poticanja poduzetništva, i to kroz sufinanciranje marketinških aktivnosti, sufinanciranje ulaganja u dugotrajnu imovinu i subvencioniranje kamatne stope“, rekao je zamjenik župana Nikola Blažević uputivši čestitke dobitnicima priznanja koji su i prethodnih godina bili nagrađivani zlatnim plaketama što govori o kontinuiranom ulaganju, dobrom managementu koji prepoznaje prilike i zna motivirati svoj tim u cilju postizanja željenih rezultata.

Uz zamjenika župana Nikolu Blaževića prigodnim riječima, prisutnima na svečanoj sjednici, obratili su se Ivan Barbarić, potpredsjednik HGK i Ivan Soža predsjednik Županijske komore Šibenik.

- Da grad Šibenik i Šibensko-kninska županija idu u pravom smjeru jasno pokazuju brojke. U 2017. godini je rastao broj poduzetnika i zaposlenih. Ostvareno je 6.3 milijarde kuna prihoda, što je za 16,3 % više u odnosu na 2016. godinu. Ukupan izvoz županije u 2017. godini u odnosu na prethodnu godinu povećan je za 36,1 %. Prosječna plaća rasla je za gotovo 10 posto, a to je ključno za privlačenje radnika“, kazao je potpredsjednik HGK Ivan Barbarić.

Plakete su najuspješnijim poduzećima uručili zamjenik župana Nikola Blažević, potpredsjednik HGK Ivan Barbarić i predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža.

Tvrtka Capax d. o. o. iz Šibenika osnovana je 2008. godine i bavi se servisnim uslugama na pogonima jahti i mega jahti. Imaju 20 zaposlenih čija neto plaća iznosi preko sedam tisuća kuna. Capax i Servisni centar Trogir suvlasnici su tvrtke Adria Docks u Trogiru u kojoj radnici Capaxa trenutno obavljanju najviše brodopopravljačkih djelatnosti. Imaju urede u Albaniji i Crnoj Gori. Zlatna plaketa uručena je direktoru tvrtke Mariu Baljkasu.

Knauf d. o. o. Knin dio je međunarodne grupacije Knauf, svjetskog lidera u proizvodnji sustava suhe gradnje, žbuka i izolacija. Zlatna plaketa uručena je prokuristu Knaufa Dejanu Vapskom.

Djelo d.o.o. je jedini domaći trgovački lanac s najvećim brojem trgovina u Šibensko – kninskoj županiji. Tvrtka je osnovana 1990. godine, a od 2008. godine članica je Ultragros grupacije - udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas ima 64 trgovine i oko 400 zaposlenih, dok u sezoni ta brojka doseže i do 500 zaposlenika. Cjelokupna proizvodnja, od nabave do trgovine, odvija se u Šibensko-kninskoj županiji. Zlatna plaketa uručena je direktoru Tediju Slamiću.

 

 

24. travanj 2024 01:04