StoryEditorOCM
ŽupanijaRogoznica

Oporbenjaci se odlučili na bojkot Općinskog vijeća u kojem satnica iznosi 3000 kuna

Piše Vedrana Stočić
24. rujna 2018. - 12:33

Oporbeni vijećnici Općine Rogoznica su odlučili su bojkotirati sjednicu Općinskog vijeća koja je sazavana za srijedu 26.rujna.

Razlog za ovakvu odluku je odbijanje prdsjednice Oćinskog vijeća da barem jednu sjednicu sazove u popodnevnom terminu kako joj mogli prisustvovati i vijećnici koji su u radnom odnosu i ne mogu dobiti slobodan dan.

-Uvjereni smo da se ovaj termin favorizira kako bi se onemogućilo sudjelovanje u radu vijeća nekim vrlo aktivnim oporbenim vijećnicima. Vladajući HDZ  želi što manje narušavati  jednoumlje, cilj im je po svaku cijenu izbjeći neugodna pitanja. Pitamo se traži li se modalitet za amputiranje i ostalih oporbenih vijećnika?

Našim bojkotom predsjednici Općinskog vijeća i načelnici olakšati će se vođenje sjednice jer će ruke "za" bez pitanja i rasprave biti brzo podignute, trajanje sjednice će se maksimalno skratiti, pa neće biti potrebe ni za čik pauzom. Određeni vijećnici sigurno trljaju ruke jer će za pola sata vijećanja dobiti naknadu od 1500 kuna. To znači da im je satnica 3000 kuna- stoji između ostalog u priopćenju.

Objavu za javnost oporbenjaci zaključuju žaljenjem što su morali donijeti ovakvu odluku,jere su imali dosta konstruktivnih pitanja vezano za polugodišnji izvještaj načelnice općine,komunalni red,korištenje službenog automobila,radno vrijeme načelnice,radna disciplina službenika,uloga donačelnika,korištenje javnih površina,promet, realizacija infrastrukturnih projekata, nenamjensko korištenja proračunskog novca,stanje u sportu i kulturi,nasrtanje na šumu Kopara ...  

Svoje oštro i poduže priopćenje rogoznički oporbeni vijećnici zaključuju apelom za da se ipak iznađe mogućnost kako bi u radu Općinskog vijeća sudjelovali svi izabrani narodni zastupnici jer svaki od njih zastupa određeni dio biračkog tijela. 

20. travanj 2024 04:36