Nedjelja u Murteru "Didovin veslun": Jedinstveni spektakl u kojem sudjeluju najbolji veslači Murtera, Betine, Jezera i Tisnog

Nedjelja u Murteru

Nedjelja u Murteru donosi jedinstveni spektakl u kojem sudjeluju najbolji veslači Murtera,  Betine, Jezera i Tisnog.

Obilježavajući dvadeset godina osnutka, Latinsko idro, udruga za promicanje vrijednosti drvenog broda i tradicionalnih načina plovidbe, u čast naših predaka uz želju da se tradicijsko veslanje oživi i proširi poput tradicijskog jedrenja "na latinsko idro", od ove godine pokreće novu veslačku regatu tradicijskih gajeta pod nazivom "Didovin veslun".

Veslačkim posadama priključiti će se i njihova "kopnena" podrška u vidu predstavnika svakog mjesta. Na trgu Rudina tako ćete imati prilike posjetiti štandove opremljene kao zabavno- prezentacijske centre mjesta Betina, Murter, Jezera i Tisno.

Fešta od tradicije biti će pojačana predstavnicima Muzeja drvene brodogradnje iz Betine, KUD-ovima iz Betine (Zora) i Jezera (Koledišće), te koncertom sastava "Bolero".

Program počinje na trgu Rudina u  nedjelju, 16. rujna od 17:00 sati. Start regate je u 18:30 sati.

Regata se snima iz zraka  i sa pratećeg broda, te uživo projecira na platno locirano na trgu Rudina uz komentar medijatora uživo.

Naslovnica Županija

Najčitanije

Pobuna u zaleđu Skradina Evo što su dobili umjesto stadiona; Mještani Gračaca i Sonkovića ostali su zaprepašteni odlukom o sakupljanju smeća u blizini njihovih kuća i polja: recikliranje da, reciklažno dvorište u selu NE!

Evo što su dobili umjesto stadiona; Mještani Gračaca i Sonkovića ostali su zaprepašteni odlukom o sakupljanju smeća u blizini njihovih kuća i polja: recikliranje da, reciklažno dvorište u selu NE!
Tridesetak mještana Gračaca i Sonkovića, sela nadomak Skradina, okupili su se kod nogometnog igrališta nekadašnj...
Evo što su dobili umjesto stadiona; Mještani Gračaca i Sonkovića ostali su zaprepašteni odlukom o sakupljanju smeća u blizini njihovih kuća i polja: recikliranje da, reciklažno dvorište u selu NE!