StoryEditorOCM
ŽupanijaLijepa tradicija

Boduli se opet pripetavali: Jadrija uzela ekipnu pobjedu s tri boda ispred Zlarina

Piše Josip Furčić
28. kolovoza 2018. - 14:18

Na Zlarinu su se ovog vikenda održala Bodulska pripetavanja, tj. sportsko-zabavne igre u kojima su sudjelovali mještani Žirja, Kaprija, Prvić Luke, Prvić Šepurine, Jadrije i Zlarina.

Prva Bodulska pripetavanja su održana 2006. godine, a nakon nekoliko godina pauze ova manifestacija u zadnje dvije godine želi se ponovno oživjeti, pa se nadamo da će sljedećih godina biti više domaćinstava, barem bi se moglo organizirati tri pripetavanja tijekom ljetne sezone.

Ove igre su povezale sve mještane spomenutih  otoka, a ujedno ih i zbližile te su se razvila i velika prijateljstva, što umnogome olakšava realizaciju ovog događaja.

Ovogodišnje Bodulsko pripetavanja na Zlarinu mnogo su pomogli mjesni odbor otoka Zlarina, TZ Zlarin, vlasnik trgovine na Zlarinu Ive Tabulov te DVD Zlarin, bez čije pomoći ne bi bilo ovog događaja jer je većina mlađih osoba koje su sudjelovale u pripremi i realizaciji članovi DVD-a, pa evo i naš "fotoreporter" Mario Gregov koji je sve igre fotografirao.

Dosta su pridonijeli i svi sudionici, igrači susjednih otoka koji su se spremno odazvali na upućeni poziv te u velikom broju stigli na Zlarin.

Pobjednik ovogodišnjih Bodulskih pripetavanja je ekipa Jadrije s 46 bodova, koja je u vrlo zanimljivim i izjednačenim igrama za tri boda bila ispred domaćina Zlarina.

Pripetavanja su protekla u ugodnom druženju, igrama i zabavi i svi sudionici jedva čekaju buduća druženja na našim otocima. Svi su obećali da ova druženja neće prestati nego će se pokušati organizirati više pripetavanja i na ostalim otocima.


Pobjednici po disciplinama:
Šampion je ekipa Jadrije

– karte žene: Zlarin
– karte muški: Zlarin
– balote: Zlarin
– plivanje: Jadrija
– vaterpolo: Jadrija
– nogomet: Jadrija
– potezanje konopa: Jadrija

26. travanj 2024 04:45