StoryEditorOCM
ŽupanijaLozica 2018.

Tradicionalni rogoznički mini maraton  u znaku mađarskih plivača: Obitelj Novoszath se okitila trima medaljama! (FOTO)

Piše Vedrana Stočić
15. kolovoza 2018. - 18:21

Dergely Gyurta ukupni je pobjednik 22. rogozničkog mini maratona "Lozica 2018". Drugi u kategoriji registriranih plivača bio je također Mađar Noel Novoszath, a njegov brat Tamos zauzeo je treće mjesto. Ove godine mađarska obitelj Novoszath na rogozničkom maratonu se "pretplatila" na medalje, pa je, tako, u kategoriji registriranih plivačica najbrža bila Melinda Novoszath.

Trofejna maratnoka i tajnica Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Karla Šitić koja rogoznički maraton pliva još od djetinjstva ove godine bila je druga, a treće mjesto zauzela je  Laura Vrdoljak. Rogoznički maraton plivaju i rekreacijski plivači i plivačice. U kategoriji rekreacijskih, neregistriranih plivača prvo mjesto pripalo je Deanu Mogiću, drugi je bio Igor Levatić, a treći Vedran Vrebac.

Od neregistriranih plivačica najbrža je bila Karla Ćalušić, druga  Tina Milišić, a do trećeg mjesta doplivala je Iva Smiljan. Ove godine najmlađi sudionik rogozničkog maratona bio je Vito Lušić (rođen 2008. godine iz splitskog plivačkog kluba "Mornar", a nastariji maratonac koji je prelivao rutu od uvale Koprišće, oko otoka Lukvenjak, pa do cilja na plaži Lozica bio je Stjepko Mardžo rođen 1957.godine.

Tradicionalni plivački maraton u prekrasnom rogozničkom akvatoriju koji se, inače,  već 22 godine organizira za Veliku Gospu plivaju domaći i strani plivači i rekreativci. S godinama je prerastao u prestižno sportsko natjecanja s fiksnim datumom u kalendaru Hrvatskog plivačkog saveza. Organizator je i ove godine bio neumorni plivački i vaterpolo trener Damir Radić iz splitskog "Mornara".
- Uz pomoć svoje obitelji Sunčice, Duške i Tee i ove godine uspjeli smo organizirati ovo zahtjevno natjecanje na kojmu je nastupilo čak 70 plivača. Pored plivača iz Hrvatske nastupili su plivači iz Mađarske, Njemačke, Francuske, Češke... Posebna zahvala pokroviteljima manfestacije - Općini Rogoznica i rogozničkoj  Turističkoj zajednici.. - kazao je  Radić nakon podijele medalja.

24. travanj 2024 13:07