Tradicionalna 9. Brudetijada Volite li kuhati ili samo guštati u jelu ne propustite sutra vapor za Zlarin

Tradicionalna  9. Brudetijada

- Premda začetnik Brudetijade više nije s nama obećali smo da ćemo sačuvati njegovu ideju o maloj fešti lokalnog karaktera gdje se Zlarinjani i gosti – svi kuhari amateri, zajedno natječu u spravljanju najukusnijeg brudeta.
Princip natjecanja i kuhanja je uvijek isti, 10 ekipa kuha brudete po tajnim recepturama, a tročlani žiri – stare Zlarinke koje su ujedno i najbolje poznavateljice ovog dalmatinskog specijaliteta, ocjenjuju sve brudete i proglašavaju pobjednika.

Uz sad već tradicionalno natjecanje program upotpunjuju i članice KUD-a Koralj koje iz godine u godinu imaju paralelno s Brudetijadom svoje malo događanje. To je prodaja kolača o kakvim često samo sanjamo te Vas pozivamo da nam se pridružite već od 20 sati na Fingacu.

I ove godine vas očekuje lutrija s preko trideset bogatih nagrada. Listiće za lutriju možete kupiti u uredu Turističke zajednice Zlarin.

Znamo, veselit će se svi, neko fino spravljenim kolačima i brudetima, neko vinu, neko ozračju, a na kraju kako i ne bi kad se iz godine u godinu zajedno družimo uz dobro nam poznate mirise otočke kuhinje i u ritmu dobre glazbe za koju je ove godine zadužena klapa Babalubam, kažu u TZ-e Zlarin i pozivaju sve na veliku feštu.

Organizatori Brudetijade su Turistička zajednica Zlarin, Mjesni odbor Zlarin, DVD Zlarin, Kulturno umjetničko društvo Koralj, Turistička zajednica šibensko-kninske županije.  

Naslovnica Županija

Najčitanije

Ovo je dobitnik Eurojackpota Vodičanin dobio 4,3 milijuna kuna: Lutriju igram cijeli život i iskreno da vam kažem ovaj milijunski dobitak nije me pretjerano uzbudio. Evo me u Travniku, čim se vratim popit ćemo kavu

Vodičanin dobio 4,3 milijuna kuna: Lutriju igram cijeli život i iskreno da vam kažem ovaj milijunski dobitak nije me pretjerano uzbudio. Evo me u Travniku, čim se vratim popit ćemo kavu
Vodice su turistički grad s oko devet tisuća stalnih stanovnika, u kojemu trenutno ljetuje oko 25 tisuća stranih...
Vodičanin dobio 4,3 milijuna kuna: Lutriju igram cijeli život i iskreno da vam kažem ovaj milijunski dobitak nije me pretjerano uzbudio. Evo me u Travniku, čim se vratim popit ćemo kavu