StoryEditorOCM

Proslava Dana Velike Gospe

Piše PROMO
9. kolovoza 2018. - 13:15

I ove godine stanovnici općine Promina blagdan Velike Gospe tradicionalno obilježavaju hodočašćem u marjansko svetište na otočić Visovac, svetom misom u crkvi Gospe Čatrnjske u Lukaru a potom i prigodnim zabavnim programom u večernjim satima u Oklaju.

Za kršćane Promine Velika Gospa je omiljeni blagdan. Kako svetkovina pada u vrijeme školskih praznika i godišnjih odmora kada vlada ljetno ozračje i vrijeme opuštenosti, prigoda je to za susresti rodbinu i prijatelje, prepoznati lica koja se odavno nije vidjelo, osvježiti uspomene iz djetinjstva. A sve se to događa u svečanom raspoloženju, s okusom blagdanskog slavlja.

Tradicionalno najbrojniji hodočasnici na Visovcu za blagdan Velike Gospe su Prominjci, koji će u narodnim nošnjama ponijeti sliku čudotvorne Gospe Visovačke u procesiji otokom. Središnje misno slavlje najavljeno je za 10.30 sati, kada će se služiti i misa u svetištu Gospe Čatrnjske u Lukaru.

U večernjim satima u središtu Oklaja od 21.00 h pjevat će se popularna ojkalica. U organizaciji KUU Promina nastupit će uz domaćine i pet kulturno umjetničkih društava sa šireg prostora Šibensko kninske županije.

Od 22.00 h  nastupit će grupa “Zabranjeno pušenje”.



24. travanj 2024 16:02