StoryEditorOCM
ŽupanijaOPET CIRKUS NA SKUPŠTINI

Petrina: Pauk dijeli kune samo svojima

4. kolovoza 2018. - 15:00

Vi ćete masturbirati sami na sebe kad dođete na 30 posto onoga što sam ja u Primoštenu postigao - kazao je Stipe Petrina u jednom trenutku Nediljku Dujiću, prvom šibenskom HDZ-ovcu i predsjedniku Županijske skupštine.

Bio je to krešendo još jednog zasjedanja Skupštine koju je - kao i toliko puta dosad - obilježio verbalni rat primoštenskog načelnika i vijećnika s njegovim omiljenim negativcima iz, kako ih javno zove, "zločinačko-banditske-kriminalne organizacije zvane HDZ", Dujićem i županom Goranom Paukom.

Županu je u jednom trenutku kazao kako se njegov "bahatluk vjerojatno temelji na nekim čudnim materijalima koji mu kolaju po arterijama, ali ja to ne znam, jer nisam stručnjak za to, mogu samo sumnjati". Dujiću je kazao kako je nasilnik koji nema kulturu dijaloga. Jer da je ima i da nije nasilnik, onda bi mu aktualni sat trajao ne uru, nego dva, tri, pet sati, koliko se koji put potrefi i koliko treba da svi u Županijskoj skupštini mogu pitati sve što ih zanima.

No, ni drugi nisu prošli bolje, tako je za mostovce - ili bar jedan njihov dio - u jednom trenutku kazao kako su "š... iz Metkovića", za dio pravosudnih djelatnika upotrijebio je termin kriminalci iz ODO-a, koji štite kriminal i korupciju, a svoje je dobila i HDZ-ova Katarina Šošić, predsjednica Mandatne komisije, kojoj je Stipe kazao kako nema dostojanstva, jer da ima ne bi pripadala "čoporu koji ubija ovaj grad i županiju" na što mu je Dujić kazao kako će mu isključiti mikrofon, jer je "dosta tog terora".

I dok sukob s Paukom i Dujićem spada u folklor, zanimljiv je povod zbog kojeg se Šošić zamjerila Stipi - nije htjela ponoviti zadnje dvije rečenice teksta kojim je, po mišljenju Petrine i pravnice s njegove liste Hermine Nakić Crljen, dala za pravo onom što Petrina tvrdi već više od godinu dana - da je Skupština nelegalna.

- Utvrdili ste u ime komisije da mandat novom članu Skupštine Ivanu Gulamu - koji je zamijenio Petra Mišuru, u ime HNS-a - počinje danom verifikacije mandata, a kad smo konstituirali Skupštinu a da nije izabrana Mandatna komisija, tvrdili ste da mandat vijećnika počinje kad rezultate potvrdi izborno povjerenstvo - likovali su iz Petrinina tabora. No, HDZ-ovci su kazali kako će o tome odlučiti nadležni Sud, pa se Skupština nastavila u uobičajenom tonu.

- Ne razumin ove brojke! - kazao je Petrina za izvještaj župana koji mu nije ostajao dužan.
- To ja tvrdin već godinama, da vi ne znate čitati proračun. Ali, vi mislite da sve znate.
- Pomozite nam, pojasnite što znači! - bio je uporan Stipe.
- Nemam namjeru, sve tu piše. Uložite malo u sebe! - još je uporniji bio Pauk kojem je Petrina na aktualnom satu zamjerio da dijeli županijske novce samo tamo "di su HDZ-ovci". Poput Rogoznice kojoj je za organizaciju manifestacije "Tuna Fever" dao pet tisuća kuna, a općina ima proračun skoro kao i županija - 33 milijuna kuna.

Pauk mu je uzvratio da je istoj manifestaciji Ministarstvo turizma dalo više od 100 tisuća kuna, jer je prepoznalo njezin turistički značaj. Županijska skupština odbila je donijeti deklaraciju o proglašenju gospodarskog pojasa na moru, s ocjenom da to nije u njezinoj ingerenciji, nego saborskoj, tako da su tri mostovca ostala usamljena u dizanju ruke za tu namjenu.

Podržavam proglašenje gospodarskog pojasa na moru, ali ova današnja Mostova inicijativa čisto je politikantstvo. Most je dva put propustio to postaviti kao uvjet kad je koalirao s HDZ-om, a sad tu pokušavaju skupljati sitne političke poene - rekla je vijećnica s Petrinine liste Iris Ukić-Kotarac.

19. travanj 2024 08:57