StoryEditorOCM
ŽupanijaSporazum za razvoj cikloturizma Šibensko-kninske županije

U 2500 kilometara biciklističkih staza u županiji treba sustavno ulagati, povećavati ih i promovirati na turističkom tržištu

Piše šibenski.hr
11. srpnja 2018. - 16:43

U svrhu daljnjeg razvoja cikloturizma kao važnog selektivnog oblika turizma na području Šibensko-kninske županije, izrađen je Operativni plan razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije za razdoblje do kraja 2020. godine. Operativni plan izradio je CikloProm, obrt za promociju i organizaciju evenata, a ugovorila ga je Šibensko-kninska županija.

- Zahvaljujem svima vama koji ste svojim aktivnim sudjelovanjem na dosadašnjim radionicama značajno doprinijeli izradi ovog temeljnog dokumenta za daljnji razvoj cikloturizma Šibensko-kninske županije, rekao je župan Goran Pauk prilikom današnjeg potpisivanja Sporazuma o suradnji na provedbi Operativnog plana.



Operativni plan razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije temelji se na Akcijskom planu razvoja cikloturzima u Republici Hrvatskoj te Master planu Šibensko-kninske županije.

Operativnim planom analizirano je postojeće stanje cikloturizma na području naše županije, provedeno je istraživanje svih važnijih karakteristika vanjskog i unutarnjeg okruženja u cilju identifikacije čimbenika koji mogu odrediti daljnji razvoj cikloturizma, definirani su ciljevi razvoja cikloturizma i prepoznati razvojni projekti, a sve u cilju pozicioniranja Šibensko-kninske županije kao poželjne cikloturističke destinacije.



- Danas na području županije imamo 89 evidentiranih staza ukupne dužine oko 2.500 kilometara, što je respektabilan podatak. Rade se brošure, pripremaju se biciklističke karte. Također, imamo par projekata koji su u tijeku. Pred potpisivanjem smo ugovora za označavanje 11 staza, jer je prema našim informacijama označena samo jedna trećina staza, rekao je Pauk.

Direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić istaknula je važnost razvoja cikloturizma za produženje turističke sezone na našem području.

- Šibensko-kninska županija prva je obalna županija koja je donijela operativni plan za razvoj cikloturizma, kazala je Mirela Srkoč Šenkinc iz CikloProma naglasivši da je cikloturizam jedan od segmenata u koje treba sustavno ulagati.



U izradu Operativnog plana bili su uključeni svi potpisnici Sporazuma, a to su Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, 5 gradova i 15 općina Šibensko-kninske županije, Ministarstvo unutarnjih poslova - Policijska uprava Šibensko-kninska, Hrvatske ceste - tehnička ispostava Šibenik, Županijska uprava za ceste na području Šibensko-kninske županije te biciklistički klubovi: Adrion Oros, Fortica, Kamenar, Faust Vrančić, Primošten, Krka, Petar Svačić i Brdsko-biciklistički klub Orlov krug.

 

19. travanj 2024 11:31