StoryEditorOCM
ŽupanijaNakon susreta u Šibeniku, otišli u Tribunj

Izaslanstvo kineske pokrajine Guangdong posjetilo Šibensko-kninsku županiju

Piše šibenski.hr
3. srpnja 2018. - 20:24

U službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji danas boravi delegacija izaslanika kineske pokrajine Guangdong smještene na obali Južnokineskog mora, gospodarski najrazvijenijeg dijela Kine. Izaslanstvo čine:  Wang Zhongbing, generalni direktor Instituta za ocean i ribarstvo pokrajine Guangdong;  Wang Huajie, ravnatelj Instituta za ocean i ribarstvo u pokrajini Guangdong;  Chen Wen ravnatelj odjela za znanost, tehnologiju i vanjsku suradnju;  Chen Hailiang, ravnatelj Nacionalnog ureda za upravljanje prirodom te  Liu Chunshan, viši inženjer u Institutu.

Domaćini u Šibensko-kninskoj županiji, zamjenik župana Nikola Blažević sa suradnicama, pročelnicom Ureda župana Senkom Bilać, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Marlenom Floigl i višom savjetnicom za pomorstvo i koncesije Lidijom Bralić, predstavili su kineskoj delegaciji gospodarske potencijale Šibensko-kninske županije i mogućnosti ulaganja u održivi razvoj energetike i turizma na ovom području.

- Zadovoljstvo mi je što vas imamo priliku ugostiti u Šibensko-kninskoj županiji koja se, osim svojim prirodnim ljepotama, može pohvaliti izvrsnom prometnom povezanošću s ostatkom Republike Hrvatske, što je čini vrlo atraktivnom za gospodarska ulaganja. Naša je županija do Domovinskog rata imala izrazito razvijenu industriju, posebice metaluršku, koju smo, u jednom drugačijem obliku, uspjeli obnoviti i koja čini jednu od najvažnijih gospodarskih grana Šibensko-kninske županije. Osim toga, u našoj se županiji stanovništvo tradicionalno bavi poljoprivredom, s naglaskom na maslinarstvo i vinogradarstvo te turizmom koji jedna od najvažnijih gospodarskih grana naše županije, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević.

U pratnji kineske delagacije bili su i predstavnici Ribarske zadruge Adria iz Tribunja, direktorica Zadruge Mateja Branica i stručna suradnica Ivana Bračanov, te zamjenik načelnika Općine Tribunj Ante Perkov sa suradnicom Davorkom Brajković, koji su potencijalne ulagače potom odveli u obilazak Ribarske zadruge Adria i ribarske luke te im predstavili projekte Općine Tribunj koja ima dugu i bogatu ribarsku tradiciju.



 

25. travanj 2024 07:26