StoryEditorOCM
ŽupanijaVodice

Kreće ulični festival: U idućih pet dana bit će živo i veselo u skrovitim kalama stare gradske jezgre

Piše Ante Talijaš
2. srpnja 2018. - 16:34

Od 3. do 7. srpnja, u organizaciji gradske Turističke zajednice, održat će treće izdanje Vodice Street Festivala, 'oliti' Vodičkog uličnog festivala. Likovne i edukativne radionice te predstave za djecu, galerije pod zvijezdama, ulične čarolije, izložbe, koncerti, nastupi uličnih zabavljača samo su dio ove kulturno-zabavne manifestacije koja će idućih pet dana, osim na vodičkoj rivi, održavati i po skrovitim kalama stare gradske jezgre – uz Čorićev turanj i crkvu, pa po kalama prema Poljani.

-Ovo je naš najveseliji gradski festival, namijenjen podjednako djeci i odraslima, kojima oživljavamo i one najskrivenije kutke našega grada. Na taj način našim gostima nudimo nešto novo i drugačije. će Posjetitelji moći u idućih pet dana uživati u čaroliji ljetnih večeri u jedinstvenom ambijentu stare gradske jezgre, te se upouznati s našom kulturnom baštinom, ali i lokalnim kreativcima i umjetnicima – kazala je Anita Franin, direktorica Ureda Turističke zajednice grada Vodica.

U utorak u 18 sati festival će otvoriti Karlovački bubnjari. Tijekom svih pet dana vodička Likovna udruga 'More upriličit će kreativne radionice za djecdu pod nazivom 'Galerija pod zvijezdama'. Radionice će organizirati i zagrebačka udruga 'Lala landa' koja se bavi kreiranjem i izvedbom visoko vrijednih edukativno-zabavnim radionica za djecu s područja prirodnih znanosti i umjetnosti.

Svoju izložbu imat će i vodički umjetnik i slikar Roko Ivanda. U glazbenom dijelu nastupit će Swing Gitane Trio sa skladbama u Gipsy Jazz aranžmanima, te Mate Skračić duo. Kao Ulični svirači, nastupit će Filip Šovagović i prijatelji.

 

19. travanj 2024 20:25