StoryEditorOCM
ŽupanijaJUMBO OKRŠAJ

Malomišćanska posla: Primošten i Rogoznica zaratili zbog plakata; nekoliko dana stajao na vidikovcu, a onda netragom nestao

Piše Vedrana Stočić
22. lipnja 2018. - 14:06

Jumbo plakat dobrodošlice rogozničke Turističke zajednice tvrtka "Prigorje oglašavanje" postavila je na plato koji Primoštenci nazivaju vidikovac, i odakle je najbolji panoramski pogled na Primošten. Plakat je stajao tek dva-tri dana, a onda je netragom nestao, zajedno s čitavom metalnom konstrukcijom. Neki očevici kažu da su ga uklonili primoštenski komunalci.

- Ne znam ni za kakav plakat, ne znam tko ga je postavio i ne znam tko ga je skinuo. Ne znam kome je sinula ideja da plakat za reklamiranje Rogoznice postavi na javnoj površini Općine Primošten i zakloni najbolji panoramski pogled - kaže primoštenski načelnik Stipe Petrina. U rogozničkoj Turističkoj zajednici ističu da im nije bila namjera provocirati Primoštence niti im ometati panoramski pogled i otimati turiste.

- Tvrtka "Prigorje oglašavanje" postavlja mobilne jumbo plakate i ima dozvole za takve prostore. Prošle godine je na toj lokaciji bila reklama za hotel "Zora", a ove godine ta atraktivna lokacija bila je prazna, i smatrali smo da je dobro zakupiti taj oglasni prostor na tri mjeseca. Ne radi se ni o kakvoj provokaciji, riječ je tek o plakatu dobrodošlice. Inače, mi želimo dobre međususjedske odnose i dobru suradnju s Turističkom zajednicom Općine Primošten, čak bi bilo dobro da zajedno organiziramo veće manifestacije, kao što smo, na primjer, nedavno surađivali na organizaciji biciklijade - istaknuo je Marijo Mladinić, direktor Turističkog ureda rogozničke Turističke zajednice.

Staro rivalstvo i loši politički odnosi između rogozničke hadezeovske i nezavisne primoštenske općine zakuhalo se zbog plakata dobrodošlice, i dobro bi bilo da na tome ostane, ma koliko se zbog postavljenog i uklonjenog plakata uzbudili duhovi u oba turistička bisera Šibensko-kninske županije. A turista ima dovoljno za jedne i za druge i šteta bi ih bilo otjerati potpuno nepotrebnim "međuopćinskim ratom".

26. travanj 2024 07:59