StoryEditorOCM
ŽupanijaZaslužili naknade od 700 kuna

Maratonska sjednica Gradskog vijeća Vodica: Radili su od devet ujutro do 18 sati navečer bez isti i piti; Evo što su odlučili

Piše Ante Talijaš
14. lipnja 2018. - 19:52

Osma sjednica Gradskog vijeća Vodica u ovom sazivu, ako ni po čemu drugome, ostat će upamćena po dužini trajanja. Budući da se na dnevnom redu našla čak 31 točka, to je vodički parlament bio primoran zasjedati punih devet sati, točnije od devet sati ujutro do 18 sati navečer.

Rekordna je to sjednica Gradskog vijeća po utrošenom vremenu u povijesti ove jedinice lokalne samouprave. Maraton u vijećničkim klupama vijećnici su odradili "bez isti i piti", pa se može konstatirati kako su ovog mjeseca zaslužili vijećničke naknade ili, bolje rečeno mjesečni džeparac od 700 kuna koji primaju na teret vodičkih poreznih obveznika.

Među ostalim, na sjednici je donesena odluka o dugoročnom zaduživanju Grada, a za potrebe izgradnje dječjeg vrtića na gradskom zemljištu u Dočinama.



- Za izgradnju nove predškolske ustanove kredit u iznosu od 20 milijuna kuna podižemo kod Erste&Steiermarkishe banke na rok od 10 godina, uz izuzetnu povoljnu fiksu kamatnu stopu od 1,62 posto. Ponude smo poslali na adrese više banaka, a ova je bila daleko najpovoljnija. Godišnje ćemo vraćati dva milijuna kuna glavnice i 162 tisuće kuna kamata, a to ćemo sve moći pokriti iz viška proračunskih prihoda. Sva potrebna dokumentacija je zgotovljena, slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova te će izgradnja novog dječjeg vrtića za 200 mališana krenuti ove jeseni - kazala je vodička gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

Većinom glasova Gradsko vijeće usvojilo je prvi ovogodišnji rebalans proračuna. On je uvećan za 19,5 milijuna kuna i sada je težak 90 milijuna kuna. No, nije riječ o značajnom povećanju izvornih proračunskih prihodovnih stavki, već je proračun podebljan iz razloga što će se u gradsku blagajnu sliti 14,5 milijuna kuna za sanaciju deponija "Leć" od nepovratnog novca EU fonda i Fonda za zaštitu okoliša. Još pet milijuna kuna preneseno je iz lanjskog u ovogodišnji proračun, a taj novac odnosi se na započete projekte u prošloj godini čija se realizacija nastavlja tijekom ove godine.


Prisegnula nova vijećnica Meri Bandl Valeš
Na početku sjednice Gradskog vijeća prisegnula je nova vijećnica iz oporbene Liste našeg mista Meri Bandl Valeš, inače djelatnica Hrvatske lutrije. Ona je u vijećničkim klupama zamijenila Danijela Lasana, frontmana klape 'Godimenti', koji je zamrznuo svoj vijećnički mandat. Lasan je u prošlom sazivu bio HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća Vodica, a vladajuću stranku napustio je prije prošlogodišnjih lokalnih izbora i osnovao nezavisnu Listu našeg mista.

23. travanj 2024 09:36