StoryEditorOCM
ŽupanijaPROSLAVA DANA GRADA

Svečana sjednica Gradskog vijeća Knina: Doznajte tko su zaslužni Kninjani, dobitnici nagrada i plaketa

Piše Šibenski.hr
13. lipnja 2018. - 16:11

U povodu obilježavanja Dana grada Knina i blagdana svetog Ante, njegova zaštitnika, u utorak je u Galeriji na Kninskoj tvrđavi održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Svečanu sjednicu svojom su prisutnošću uveličali brojni visoki uzvanici, među kojima i Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, Branka Juričev Martinčev, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Nikola Blažević i Anja Šimpraga te predstavnici institucija Šibensko-kninske županije, gradova i općina, predstavnici vojske i policije, crkveni velikodostojnici i predstavnici udruga civilnog društva.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Knina dr. sc. Marko Jelić koji se osvrnuo na sve što je napravljeno u proteklih godinu dana, na projekte koji su u tijeku, na nastavljene i započete projekte.

Domaćine i njihove goste je pozdravio i župan Goran Pauk.
- Koristim prigodu čestitati gradonačelniku i njegovim suradnicima na naporima koje ulažu u upravljanje gradom kojim, moramo biti realni, nije lako upravljati. Ovaj grad, kao i nažalost cijela naša domovina, suočava se s problemom depopulacije. To je problem za koji ne postoji brzo i jednostrano rješenje, već na njemu moramo raditi sustavno, svi zajedno, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadali. Drago mi je što mogu kazati da Šibensko-kninska županija, sve županijske institucije i ja kao župan, s gradonačelnikom Jelićem i njegovim suradnicima imamo jednu kvalitetnu suradnju. Grad Knin i cijeli ovaj kraj imaju jedan ogroman gospodarski, turistički i kulturni potencijal na kojem se mora temeljiti njihov razvoj, a Županija će uvijek, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, biti suradnik i vjetar u leđa Kninu. Nadam se i vjerujem kako će se kvalitetna suradnja lokalne i regionalne vlasti Grada Kina i Šibensko-kninske županije nastaviti i u sljedećem periodu, na zadovoljstvo i u korist svih - kazao je župan Goran Pauk.



Na svečanoj sjednici zaslužnim Kninjanima dodijeljene su i nagrade, odnosno plakete grada.
Nagradu grada Knina tako je dobio mr. sc. Siniša Krajač, profesor kineziologije, za izniman doprinos na poboljšanju, osiguranju uvjeta i razvoju kninskog sporta; Jovanka Trišić za izniman doprinos u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom; Nikola Zoričić za izniman doprinos kninskom sportu kroz djelovanje u NK Dinara Knin te za uspjehe postignute u kreiranju mnogih kninskih interijera; Marijo Preden, za uspjehe u radu s mladim osobama osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te u promicanju znanja i obrazovanja.

Plaketu grada Knina dobili su Marijan Jerković za 78 puta darovanu krv te osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi i Ivica Šimić za značajan doprinos kninskoj umjetnosti kroz suvremeno promišljanje i interakciju društva i kulture.
U ime nagrađenih zahvalila je Jovanka Trišić, a u glazbenom dijelu nastupio je Hrvoje Marić.

Na svečanoj sjednici potpisan je i memorandum o pokretanju projekta "Dinara" u kojemu sudjeluju Grad Knin, Općina Vrlika, Općina Kijevo i Općina Civljane.

24. travanj 2024 16:56