StoryEditorOCM
ŽupanijaProjekt OŠ Brodarica

Župan primio sudionike programa Erasmus + „Energy for life“<br />  

Piše šibenski.hr
16. svibnja 2018. - 19:17

Župan Goran Pauk sa suradnicima je danas u svom uredu primio trinaestero sudionika projekta „Energy for life“, ravnatelja i petero nastavnika Osnovne škole Brodarica koja je uključena u ovaj projekt.

Cilj projekta „Energy for Life“ je od najranije dobi postupno u nastavu uvoditi što više istraživačkog pristupa, učenja otkrivanjem i STEM aktivnosti. Putem ovog programa učenici Osnovne škole Brodarica su imali priliku posjetiti svoje vršnjake u Italiji, a sljedeće godine putuju u Španjolsku.

„Prije svega želim pohvaliti OŠ Brodarica, prvu osnovnu školu u Šibensko-kninskoj županiji koja je kroz različite projekte krenula intenzivno surađivati s Agencijom za mobilnost i programe EU i putem različitih projekata pružila prilike učiteljima za razvijanje profesionalnih vještina i suradnju s partnerima u Europi, te na taj način omogućila učenicima upoznavanje vršnjaka iz različitih zemalja Europske unije kao i razvoj nužnih kompetencija.“, kazao je župan Goran Pauk poželjevši sudionicima projekta ugodan boravak u Šibensko-kninskoj županiji uz želju da radni sastanci koje će održati kroz ovaj tjedan urode plodom.

Cilj programa Erasmus+ je poboljšanje kvalitete odgoja, poučavanja i učenja od predškolske do srednjoškolske razine obrazovanja u školama i vrtićima diljem Europe. ERASMUS+ aktivnosti podupiru razmjenu dobre prakse i inovativnih pristupa s ciljem rješavanja zajedničkih izazova.
 
Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

Trinaestero sudionika programa iz Francuske, Italije, Španjolske, Poljske, Grčke i Rumunjske u Šibeniku će boraviti do petka, a županu su u njihovo ime na dobrodošlici zahvalili koordinator projekta Carmelo Terera i ravnatelj Osnovne škole Brodarica Emil Božikov.





 

26. travanj 2024 19:57