StoryEditorOCM
ŽupanijaNadzor prometa

Sve snage na terenu! Vozači oprez: Doznajte kada će policija "loviti" motocikliste i one "pod gasom"

Piše Šibenski.hr
27. travnja 2018. - 14:18

Radi podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači, a sukladno našem Planu preventivnog i represivnog postupanja u cestovnom prometu za ovu godinu, u noći 28./29. travnja (subota/nedjelja) u vremenu od 22,30 do 5 sati, na našem području će se provesti ciljana akcija usmjerenu na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača, izvijestili su iz šibensko-kninske policije.

- Osim ove akcije, povodom početka sezone intenzivnije vožnje motocikla i mopeda i negativnog trenda stradavanja vozača te kategorije, sukladno istom Planu u ponedjeljak, 30. travnja u vremenu od 11 do 17 sati na našem području će se provesti i preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vozača mopeda i motocikla- rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

Prema njezinim riječima, u nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja mopeda i motocikla, kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

27. travanj 2024 00:11