StoryEditorOCM
ŽupanijaPredsjednica u Šibeniku

Doznajte što će Kolinda Grabar Kitarović raditi tri dana na šibenskom području: Od susreta s građanima, obiteljima vatrogasaca stradalih u Kornatskoj tragediji do razgovora s gospodarstvenicima, ribarima, sveučilištarcima...

16. travnja 2018. - 14:29

Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica, seli po petnaesti put svoj ured s Pantovčaka. Ovog puta u Šibenik i Šibensko-kninsku županiju gdje će biti izmješten od 17. do 19. travnja.

Ured će biti svečano otvoren u zgradi županije, u utorak s početkom u 9,30 sati, a ceremoniji podizadnja predsjedničke zastave bit će prisutni, uz predsjednicu, i šibenski gradonačelnik Željko Burić te župan Goran Pauk.

Tijekom trodnevnog boravka u Šibensko-kninskoj županiji, predsjednica Kolinda Grabar Kiatrović posjetit će Knin, Drniš,Skradin, Kistanje, Kijevo, Unešić, a sastat će se i s obiteljima vatragosaca stradalih u Kornatskoj tragediji, obići bitnicu na otoku Žirju, razgovarati s tribunjskim ribarima...

Prema protokolu ureda Predsjendice, nakon radnih sastanaka u županiji, gdje će se okupiti uz županijske, i čelnici gradova i općina te saborski zastupnici, predsjednica će se sastati i s crkvenim velikdostojnicima, šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem i episkopom Dalmatinskim Nikodimom Kosovićem.

Tijekom jutra, bit će organizirani i susreti s braniteljskim i drugim udrugama, ali i predstavnicima srpske nacionalne manjine, dok će poslijepodne s pučkoškolcima, đacima osnovne škole Fausta Vrančića,čitati stihove Vesne Parun, inače, rođene na obližnjem šibenskom otoku Zlarinu.

Posjetit će šibensko i kninsko Veleučilište i razgovarati s predstvnicima dislociranog šibenskog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Sveučilišta u Zagrebu.

Prvog dana svoga boravka u ovoj dalmatinskoj županiji, Predsjednica će posjetiti i iNavis centar kao i Razvojnu agenciju županije te Centar kompetencija Alu Tech. Obići će i sjedište Županijske vatrogasne postrojbe i svetište Sv.Nikole Tavelića.

Drugi dan posjeta rezerviran je za gospodarstvenike, grad Skradin i općinu Kistanje, a potom će se u Kninu, u društvu s gradonačelnikom Markom Jelićem i suradnicima popeti do Kninske tvrđave, a naći će vremena i za kraći razgovor s predstavnicima kninske Udruge za osobe s invaliditetom Sv.Bartolomej, i susret s mještanima Kijeva.

Na itineraru trodnevnog boravka Predsjednice u Šibensko-kninskoj županiji je i Grad Drniš, gdje će, prema protokolu, obići dječji vrtić i novi pogon Aluflexpacka u Drnišu, a nakon toga će razgledati vojno skladište "Potkop" u Trbounju i posjetiti općinu Unešić kako bi se kratko družila s mještanima.

Tijekom boravka, Kolinda Grabar Kitarović će biti prisutna i potpisivanju Ugovora o dodjeli bivše vojarne Minerska na korištenje Šibensko-kninskoj županiji. Nakon obilaska južne bitnice na Žirju, predsjednica će se kratko iskrcati i na otoku Prviću da bi obišla Memorijalni centar Fausta Vrančića, te će u povratku u Tribunju razgovarati s tamošnjim ribarima i članovima udruge "Tribunjski tovar", dok će u Tisnu posjetiti Muzej betinske drvene brodogradnje.

Trodnevno, radno uredovanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Šibensko-kninskoj županiji završava obilaskom općine Murter -Kornati i razgovorom s građanima.

18. travanj 2024 22:29