Policijske akcije Doznajte kada i gdje će "plavci" pojačano kontrolirati promet

Policijske akcije

Na šibenskom području bit će održana akcija suzbijanja prekršaja nepropisne brzine u vremenu od 16. do 22. travnja, kao i akcija 24-satnog pojačanog nadzora brzine, i to u vremenu od 6 sati 18. travnja do 6 sati 19. travnja 2018.g, javili su iz Policijske uprave Šibensko- kninske.

Osim tih akcija, radi podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, prema Planu preventivno-represivnog postupanja u cestovnom prometu Policijske uprave šibensko-kninske za tekuću godinu, i dana 16. travnja (ponedjeljak) između 12 i 18 sati na našem području će se intenzivnije provesti ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

U ovom vremenu će se kontinuirano, tijekom 24 sata, na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe i statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

- Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji u protekla tri mjeseca kada je neprimjerenom brzinom uzrokovano 45 prometnih nesreća, od kojih 16 s ozlijeđenim osobama i 2 prometne nesreće s poginulim osobama
Osim toga, u protekla tri mjeseca je uređajima utvrđeno 1.827 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, što u odnosu na ukupna broj prekršaja u prometu u promatranom vremenu čini značajna udio- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko- kninske.

Naslovnica Županija

Najčitanije