StoryEditorOCM
ŽupanijaNaša posla

Čim otpočne turistička predsezona, građevinski strojevi "okupiraju" središte Vodica: Zbog radova oko kolodvora, zavladao totalni kolaps u autobusnom prijevozu

Piše Tekst i foto: Ante Talijaš
11. travnja 2018. - 17:31

Nikako da se prestane s pojavama naših starih loših navika koje desetljećima nerviraju sav 'normalan svijet'. Nakon višemjesečnog zimskog zatišja, dočim započne turistička predsezona i hotelski smještajni kapaciteti se počnu puniti, u dane iza Uskrsa, u središtu Vodica 'osvanu' rovokopači i ostala građevinska operativa.

Tako je i ovog proljeća. Iza Uskrsnog ponedjeljka brojna građevinska operativa 'okupirala' je strogi centar Vodica, s obje strane Autobusnog kolodovora. S jedne strane, one do mora, Grad Vodice krenuo je s radovima na izgradnji novog koridora za odvod oborinskh voda prema akvatoriju marine. S druge strane 'kolodvora', one do samoposluge 'Konzuma', šibenska tvrtka 'Vodovod i odvodnja' izvodi radove prekopa na rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže.

A sve to skupa dovelo je do totalnog kolapsa autobusnog prometovanja. Naime, autobusi iz oba pravca, Šibenika i Zadra', dok traju radovi ne mogu pristajati na jedini postojeći peron, već staju s druge strane, pa se putnici iskrcavaju i ukrcavaju na gradskoj prometnici. Zbog ovakve situacije, autobusi pri izlazu iz Vodica koriste se gradskim ulicama i voze u zabranjenom smjeru.

Od djelatnika šibenskog 'Autotransporta' iz Ureda prodaje karate na vodičkom Autobusnom kolodvoru doznajemo kako je 'Vodovod' izvodio radove tri dana, nakon čega su njihovi djelatnici ostavili raskopani peron i građevinski stroj na njemu te se na gradilištu nitko ne pojavljuju već osam dana.

-Postavljen je novi šaht i koliko sam upoznat trebalo je samo još spojiti dvije cijevi da radovi budu završeni i da se autobusna stanica vrati u normalno stanje. Međutim više od tjedan dana ovdje se nitko od djelatnika Vodovoda više nije pojavio. Ovakvo stanje više je neizdrživo. Brojni putnici i vozači autobusa, pogotovo oni međugradskog prijevoza opravdano negoduju – kazao nam je Spomenko Škugor iz Ureda prodaje karata na kolodvoru.

Dok 'Vodovod' ne završi svoj dio posla, kaže pročelnik gradskog Odjela za komunalnu djelatnost Marko Lugović, ne može ni Grad Vodice privesti kraju radove na novom odvodu oborinskih voda s pripadajućim rubnjacima s druge strane Autobusnog kolodvora.

- Odgovorni ljudi iz Vodovoda mi tvrde da nijednog dana na gradilištu nije bilo praznoga hoda, to se samo možda tako čini. Riječ je o složenim radovima oko promjena nekoliko kanalizacijskih i vodovodnih cijevi, koji obuhvaćaju i podmorski dio. Radovi s postavljanjem novog asfalntnog sloja, obećali su mi iz 'Vodovoda', bit će okončani najkasnije u roku od pet dana – kazao je pročelnik Grada Vodica Marko Lugović.
 

24. travanj 2024 05:35