StoryEditorOCM
ŽupanijaCrvena zemlja

Pogledajte kako je bilo na završnom prikazu zajedničke vježbe hrvatskih i britanskih vojnika na poligonu kod Knina (FOTO)

Piše Šibenski.hr
4. travnja 2018. - 15:51

Na vojnom poligonu Crvena zemlja kod Knina, u srijedu je održan završni prikaz zajedničke obuke britanskih i hrvatskih oružanih snaga pod nazivom CROATIAN DAGGER 2018., kojem su, među ostalim, nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te izaslanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske predvođeno voditeljicom Tima za europsku bilateralu i izlazak UK iz EU Lindom Dann.
 
Riječ je o zajedničkoj obuci u taktikama, tehnikama i procedurama za konvoj operacije, patrole, kontrolne točke i operacije u urbanom okružju, koja je započela 26. ožujka a koju je provelo 30-ak pripadnika Kraljevskih marinaca te 70-ak pripadnika Hrvatske kopnene vojske. Britanski vojnici tijekom uvježbavanja koristili su hrvatsku pušku VHS2 i bili su opremljeni hrvatskim zaštitnim prslucima i kacigama.
 

19. travanj 2024 16:28