StoryEditorOCM
ŽupanijaMurter

Jedinstvenu uskrsnu „street art“ instalaciju postavila su djeca u samom središtu mjesta

Piše Mande Turčinov Ježina
30. ožujka 2018. - 11:38

Jedinstvenu uskršnju „street art“ instalaciju postavila su murterska djeca u četvrtak u samom središtu Murtera. Spoj aktivne umjetničke radionice i ekologije, jer su korištene prirodne boje i reciklirani materijali, objedinjene blagdanskim ugođajem, u kojoj su sudjelovala djeca iz vrtića Pčelica, učenici OŠ Murterski škoji i polaznici Likovne radionice Jelene Ćurić, ideja je naturalizirane mještanke Vlatke Maleš, inače stručnjakinje za marketing.

- Ideja je bila angažirati djecu u radu na otvorenom, na nečem što će biti javno izloženo i na dobrobit cijeloga mjesta, da njihove blagdanske dekoracije izađu izvan zidova kuća, škole ili vrtića - pojasnila je inicijatorica projekta te dodala da će figurice zečeva i pisanica ostati izložene još tjedan dana poslije Uskrsa.



- Tada ćemo ih spremiti, a iduće godine im dodati još i figurice pijetlova, koka, velikoga gnijezda od odbačenih grana i svašta nešto… Planovi su veliki i trebali bi uključiti sve mještane i mjesno komunalno poduzeće, a instalacije se planiraju postaviti baš u svaku murtersku ulicu - otkriva Maleš planove za budućnost.

Projekt „Uskrsni street art“ kao jedinstvenu promotivnu priliku, jer se takve ulične instalacije, po riječima Maleš, događaju prvi put ne samo u Murteru nego uopće u Hrvatskoj, prepoznala je i podržala TZO Murter-Kornati, a korišteni materijal donirao je vlasnik marine-brodogradilišta Vinici Marko Bašić.

17. travanj 2024 00:02