StoryEditorOCM
ŽupanijaDRAMA NA VISOVAČKOM JEZERU

Policija, HGSS i vatrogasci zbog mraka prekinuli potragu za 16-godišnjakom iz Laškovice, nastavlja se čim svane  - Trojicu prijatelja iz Krke izvukao gvardijan Franjevačkog samostana na Visovcu. Nažalost, ne i četvrtog...

25. ožujka 2018. - 22:26

NOVO, NEDJELJA 20,00
Potraga za nestalim 16-godišnjakom iz Laškovice prekinuta je u nedjelju navečer zbog mraka – potvrdili su nam iz šibenskog Centra 112. Nastavit će se u ponedjeljak ujutro čim svane.

NEDJELJA, 17,30
Istraga šibenske policije uspjela je tijekom nedjelje rekonstruirati što se te kobne subotnje večeri događalo na Krki pokraj Visovca. Po svemu sudeći uspjela je ispitati aktere cijele drame koji su tijekom dana pušteni iz bolnice. Prema upravo pristiglom priopćenju OKC-a, 'prilikom vožnje čamcem jedan od maloljetnika se ustao što je narušilo ravnotežu, uslijed čega su sva četvorica pala u vodu. S obzirom na stanje šoka i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi, u blizini prevrnutog čamca, dok su ostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice sa Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca, nakon čega je organiziran opsežna potraga koja je još uvijek u tijeku.'

NEDJELJA. 12, OO
Nastavlja se potraga za nestalim 16-godišnjim mladićem iz Laškovice koji je u subotu nevečer nestao u rijeci Krki, nakon prevrtanja plastičnog čamca u kojem je bio s još trojicom svojih prijatelja iz Skradina i Dubravica. Kako se neslužbeno saznaje, mladić je navodno bio neplivač pa se kako potraga traje sve više strahuje od najgoreg. Brodica je potonula na dubinu od 11 metara a uvjeti u Krki su takvi da vidljivost nije veća od dvadesetak centimetara što policijskim roniocima koji pretražuju rijeku uvelike otežava posao. U veliku akciju potrage koja traje još od subote navečer i čitave nedjelje – prekinuta je samo tijekom noći i nastavljena odmah ujutro .- uključeni su i pripadnici HGSS-a iz Šibenika i Drniša te vatrogasci, a u potragu je kako saznajemo uključen i vatrogansi dron koji snima Krku i okoliš rijeke iz zraka. Nažalost, još bez rezultata.
Službeno,policija još nije ispitala trojicu mladića koji su bili zajedno s nestalim, maloljetnim F.S (16) iz Laškovice iako istraga o okolnostima čitavog slučaja traje. Neslužbeno, momci su se zaigrali, uzeli plastični čamac od 2,5 metra kojkeg su pronašli na obali Krke i s njim se otisuli na Visovačko jezero, potpomažući se letvama i daskama umjesto vesala. Na svega dvadesetak metara od Visovca su se prevrnuli, a njihovo je zapomaganje čuo gvardijan Franjevačkog samostana koji je trojicu izvukao na kopno, Nažalost, ne i četvrtog za kojim se još uvijek traga... Zbog ovog događaja danas, na Cvjetnicu, na Visovcu se neće održati tradicionalna procesija prije svečane mise, kazao nam je gvardijan fra Božo Duvnjak.


NEDJELJA, 10, 15
Jutros u 7,30 sati nastavljena je potraga za 16-godišnjim mladićem nestalim jučer oko 18 sati, kada se prevrnula brodice s četvoricom maloljetnika na Visovačkom jezeru, priopćila je PU Šibensko-kninska. Za razliku od ostalih koji su izvan životne opasnosti, traženi nije doplivao na otočić nakon nesretnog događaja čije okolnosti još uvijek nisu do kraja rasvijetljene. Na teren su u najkraćem vremenu izašli drniški HGSS-ovci, policija i pripadnici DVD Dubravica, no potraga je sa spuštanjem noći bila prekinuta. Neslužbeno, nestali momak je iz Laškovice, a njegovi prijatelji iz brodice su Skradinjanin, Rupljanin i mladić iz Dubravica. Oni su jučer navečer prebačeni i zadržani u OB Šibenik i kako sazajemo bez službene potvrde, još uvijek su u šoku. Ne sjećaju se događaja, a tijekom jutra pregledat će ih psihijatar.

24. travanj 2024 09:57