StoryEditorOCM
ŽupanijaŽuti znak

Mobilni operateri protiv Petrine: Inspekcija zabranila radove oko spomenika Gospi od Loreta

Piše Vedrana STOČiĆ
22. ožujka 2018. - 09:42

Na zahtjev mobilnih operatera građevinska inspekcija zabranila je radove na brdu Gaj, oko velebnog spomenika Gospi od Loreta, visokog 17,5 metra, u koji je do sada Općina Primošten uložila nekoliko milijuna kuna.

Danas  u jutarnjim satima na teren će izići viša inspektorica Tamara Zorić, inače pročelnica Područne jedinice Šibenik – Odjel Šibensko-kninske županije, kako bi stavila onaj poznati žuti znak zabrane radova.

Najnovija akcija građevinske inspekcije izazvala je žestoku reakciju primoštenskog načelnika Stipe Petrine. Već danas, kaže, stupit će u opsežnu medijsku i svaku drugu ofenzivu kako bi dokazao da građevinska inspekcija radi protuzakonito, da štiti bespravne graditelje i uzurpatore javnih površina i javnog dobra. Nije prvi put, ističe Petrina, da preko građevinske inspekcije politički oponenti žele zaustaviti napredak i razvoj Primoštena.

– Najjezivije je u ovoj sagi s građevinskom inspekcijom, na čelu s korumpiranom višom inspektoricom Tamarom Zorić, što radove zabranjuje na zahtjev mobilnih operatera koji su se godinama protuzakonito "razmnožavali" na vrhu brda Gaj, bez lokacijskih, građevinskih i bilo kakvih dozvola, izbjegavajući plaćanje komunalne naknade i prava služnosti. Valja istaknuti da je teren na kojemu se nalazi televizijski toranj i odašiljači mobilnih operatera općinskim prostornim planom zaštićeno arheološko područje. Općina Primošten za razliku od operatera legalno izvodi radove na uređenju svetišta Gospi od Loreta – tvrdi Petrina.

Tamara Zorić, tvrdi Petrina, prije nekoliko godina na potpuno isti način pokušala je zaustaviti legalne radove na primoštenskoj plaži.

– I to zaustavljanje radova nije bilo temeljeno na zakonskoj regulativi. Tamara Zorić tada mi je rekla da zaustavlja radove jer joj se to sviđa. Mi smo plažu napravili prema našim projektima i dozvolama, a isto će biti i sa svetištem – zaključio je Petrina.

27. travanj 2024 04:32