StoryEditorOCM
ŽupanijaPotpisani sporazumi

Šibensko- kninska županija s milijun i po kuna sufinancira sanaciju pomorskog dobra

Piše Šibenski.hr
21. ožujka 2018. - 18:30

Šibensko- kninski župan Goran Pauk zaključio je danas s predstavnicima gradova Šibenika, Vodica i Skradina, te s predstavnicima općina Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Primošten i Murter-Kornati, sporazume o zajedničkom financiranju sanacija pomorskog dobra.

Potreba sanacije pomorskog dobra nastala je uslijed izvanrednih događaja u 2018. godini, a sredstva za sanaciju, ukupno milijun i po kuna, osigurana su u proračunu Šibensko-kninske županije.

- Županija vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u vanlučkom području, stradalom uslijed izvanrednih događaja kojima smo svjedočili nedavno. Na temelju zahtjeva i potreba iskazanih od strane gradova i općina donijeli smo odluku o sanaciji pomorskog dobra na području tri grada i šest općina. Iznosom od ukupno milijun i pol kuna sanirat će se obalni putovi, uvale, plaže i šetnice u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji.“, kazao je župan Goran Pauk prilikom zaključivanja sporazuma s predstavnicima gradova i općina.

Županija će tako, s po 100.000 kuna, sanirati šetnicu na otoku Kapriju i obalne putove u uvalama Muna i Koromašna na otoku Žirju, a s po 200.000 kuna sanirat će se obala u Prvić Luci i obala Male jaruge s manipulativnim platoom u Skradinu.
U Općini Bilice će se, sa 150.000 kuna, sanirati šetnice od Kesine kule prema Lučevoj punti, dio rive u Uvali Stubalj kao i plaža u Uvali Vrulje.

Za sanaciju Stare rive u Pirovcu, primoštenske šetnice na predjelu Velika Raduča - Bilo i dijela obale na plaži Zamalin u Tribunju, izdvojeno je također po 150.000 kuna.

Istim iznosom Županija će financirati sanaciju obalnog kameno-betonskog zida na lokaciji Istočna gomilica – Obala Mile Marače u Tisnom i predio Luka u Općini Murter-Kornati, od Barenove ulice, zaključno s Despensirovom ulicom.
 

19. travanj 2024 07:06