StoryEditorOCM
ŽupanijaUnutarstranački izbori

Pet poraženih ogranaka traži nova vodstva: Dožupan Nikola Blažević želi na čelo kninskog HDZ-a

1. ožujka 2018. - 14:45

Na predstojećim izvanrednim prijevremenim unutarstranačkim izborima kandidirat ću se za dužnost predsjednika Hrvatske demokratske zajednice grada Knina. Namjera mi je vratiti izgubljeno povjerenje članstva i simpatizera u HDZ te stvoriti pretpostavke za pobjedu na budućim lokalnim izborima i za ponovno preuzimanje odgovornosti za Grad Knin.

Prije pet mjeseci preuzeo sam obvezu vođenja stranke u prijelaznom razdoblju s ciljem konsolidiranja odnosa i pripreme unutarstranačkih izbora, no smatram da za taj opsežan posao treba još puno vremena, posebice zbog neugodnog poraza koji smo u Kninu doživjeli na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Ovaj put članstvo će birati po načelu ''jedan član jedan glas'' i stoga je od iznimne važnosti da se svaki član uključi u izbore i samostalno donese odluku kome će dati povjerenje da dalje vodi kninski HDZ - objavio je na svom FB profilu Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan, koji sada obnaša i dužnost povjerenika za kninski HDZ nakon raspuštanja gradskog ogranka zbog gubitka lokalnih izbora u svibnju 2017. godine.

Zbog istog razloga tada su raspušteni i općinski ogranci HDZ-a Tisno, Tribunj, Pirovac i Primošten. Izvanredni izbori za novo vodstvo tih ogranaka HDZ-a održat će se 25. ožujka. Rok za objavu kandidatura je, kako nam je kazao šef ŽO HDZ-a Nediljko Dujić, do 9. ožujka, a za kandidaturu je dovoljno osigurati tri posto potpisa članova u pojedinom ogranku. Zasad, osim Blaževića koji se kandidira za čelnika kninskog ogranka, nitko drugi nije javno iskazao ambicije za preuzimanje vodeće pozicije u svom ogranku.

- Očekujem da će u svim ograncima koji izlaze na prijevremene izbore biti najmanje dva kandidata - priželjkuje Dujić, napominjući kako svi članovi, uključujući i poražena bivša vodstva ogranaka, imaju pravo kandidirati se i na izborima tražiti legitimitet za vođenje ogranka.

Neslužbeno doznajemo da će u Kninu, za šefa HDZ-a, u utrku, osim Blaževića, ući i gradski vijećnik Robert Marić.
 

19. travanj 2024 16:49