StoryEditorOCM
ŽupanijaBODULSKA PRIPETAVANJA

Repovi izbora za Vijeće Mjesnog odbora Prvić Šepurine: Poraženi Lino Vlahov podnio žalbu Gradskom izbornom povjerenstvu, bilo posla i za policijske istražitelje koji nisu utvrdili elemente kaznenog djela

Piše Ante Talijaš
28. veljače 2018. - 14:19

Na redovitim izborima za Vijeće Mjesnog odbora Prvić Šepurine tijesno je pobijedila Kandidacijska lista grupe građana nositeljice Danijele Antulov, koja će u novom sazivu imati većinu od tri člana (još su sa ove liste u Vijeće ušli Goran Kursar i Goran Franić).

Ova lista dobila je 86 glasova ili 19 više od Kandindacijske liste grupe građana na čijem je čelu bio Lino Vlahov, inače, idejni izgradnje luke nautičkog turizma u uvali Perolin gat u Prvić Šepurini. Riječ je o projektu koji je zavadio i podijeli mještane Šepurine, nakon što je odlukom Gradskog vijeća Vodica uvršten u prostorni plan, a prethodno je bio predviđen i postojećim županijskim planskim dokumentom.

Sukladno izbornim rezultatima, u Vijeće mjesnog odbora sa ove liste 'šepurinske struje' koja zagovara izgradnju marine, uz Lina Vlahova, ušao je još i Nedjeljko Grubelić, čime je njihova lista ostala u manjini. Inače, od 288 upisanih birača, na izbore je izašlo njih 160 ili 55 posto ukupnog biračkog tijela.

Nakon objave izbornih rezultata, Lino Vlahov podnio je žalbu, odnosno prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu.
- U tjednu prije održavanja naših izbora, na adrese brojnih mještana Šepurine poštom je stiglo klevetničko pismo nepoznatog autora, u kojemu se lažima na najgrublji način blati, ocrnjuje i diskreditira mene i članove s moje kandidacijske liste. Takvo klevetanje direktno je utjecalo na rezultate izbora, jer je moja lista prije tog pisma uživala potporu većine mještana. Stoga sam podnio prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu, a slučaj sam prijavio i policiji jer se ovdje radi o kaznenom djelu. Nadam se da će se otkriti počinitelj ovog gnusnog čina – kazao nam je Lino Vlahov.

Međutim, evo što smo o Vlahovljevoj prijavi doznali od Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske:
- Dana 21. veljače ove godine oko 11,50 sati, 60-godišnjak je putem telefona Postaji pomorske policije prijavio prijetnju. Tijekom policijskih izvida, između ostalog, obavljen je obavijesni razgovor s prijaviteljem, te je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela prijetnje, niti elemenata za daljnje policijsko postupanje. O svim prikupljenim saznanjima tijekom policijskog izvida izviješteno je Općinsko državno odvjetništvo – kazala je Marica Kosor.

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Vodica Marselo Mitrović Matić ističe kako je odluku o uloženog prigovoru Line Vlahov a na izbore u Prvić Šepurini, ovo tijelo dužno donijeti u roku od 48 sati od trenutka zaprimanja prigovora.
- Sazvao sam Izborno povjerenstvo u proširenom sastavu te će odluka biti donesena tijekom četvrtka do 14 sati – rekao je Marselo Mitrović Matić.

Ukoliko se odbije prigovor Vlahova, i Gradsko izborno povjerenstvo rezultate izbora proglasi službenim, kako doznajemo, za novu predsjednicu Vijeća Mjesnog odbora Šepurine bit će izabrana nositeljica pobjedničke liste Danijela Antulov.

Ona, pak, nije htjela otkriti svoje osobne stavove i razmišljanja njezinih kolega izabranih u Vijeće oko projekta izgradnje marine u Šepurini.

- Kada Vijeće bude konstituirano, a ja postanem predsjednica, onda ćemo moći razgovarati o daljnjim planovima razvoja našega mjesta, pa tako i o marini – kratko nam je kazala Danijela Antulov.

 

27. travanj 2024 04:18