StoryEditorOCM
ŽupanijaVodičani na biralištima

Održani izbori za vijeća Mjesnih odbora na području Grada Vodica: U Prvić-Šepurini poražena 'struja' Lina Vlahova koja 'gura' projekt izgradnje marine

Piše Ante Talijaš
26. veljače 2018. - 11:41

U nedjelju su održani izbori za Vijeća mjesnih odbora u sedam naselja na području grada Vodica. Najzanimljiviji i najneizvijesniji bili su izbori za Vijeće mjesnog odbora Prvić-Šepurine, mjesta koje je posljednjih mjeseci plijenilo medijsku pozornost zbog zavade i podjele mještana oko projekta izgradnje komercijalne luke nautičkog turizma u uvali Perolin gat.

Prema rezultatinma koje je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo grada Vodica u Šepurini je pobijedila Kandindacijska lista grupe birača nositeljice Danijele Antulov koja je osvojila 86 glasova ili 55,5 posto glasova izašlih birača, te će sa ove listu uz Danijelu Antulov u Vijeću Mjesnog odbora još 'sjediti' Goran Kursar i Goran Franić.

Poraz je, pak, pretrpjela Kandidacijska lista grupe birača Lina Vlahova, idejnog začetnika projekta marine u Šepurini. Ova 'struja' koja je zadnjih mjeseci gurala ovaj projekt dobila je 69 glasova ili 44,5 posto Šepurinjana koji su izašli na izbore. Uz Lina Vlahova, u Vijeću mjesnog odbora bit će još Nedjeljko Grubelić sa ove liste. Inače, u Šepurini je od ukupno 288 upisanih birača na izbore izašlo njih 160 ili 55 posto ukupno biračkog tijela.

U susjednoj Prvić Luci na izbore je od 215 birača izašlo samo njih 67 ili 31 posto. Jedina lista koja se kandidirala bila je Kandidacijska lista Alena Škalabrina, pa će uz njega u novom sazivu Vijeća mjesnog odbora još sa ove liste biti Jagoda Brokulić Junek, Karolina Ferlindeš, Luka Mažibrada i Vlatko Kolombo.

U Srimi je uvjerljivu pobjedu ostvario HDZ s nositeljicom liste Kristinom Mijat. Za 'zajedničare' je glasovalo ¸117 birača ili 71,posto izašlih. Uz Kristinu Mijat, sa ove liste u Vijeće Mjesnog odbora ušli su Josip Palada, Josip Skelin, Ivan Jozanović, Alan Vlahov i Ljiljana Antić. Nezavisna lista 'Loza' dobila je 31 glas ili 18,9 posto, a u Vijeće Mjesnog odbora ušao je nositelj Marijo Čular. Lista SDP-a dobila je samo 16 glasova ili 9,8 posto te je ostala bez člana u Vijeću MO-a. Od 975 upisanih birača u Srimi je na izbore izašlo njih 169 ili samo 17,33 posto.

Mještani Čiste Velike mogli su glasovati samo za Listu HDZ-a koja se jedina i kandidirala. Od 420 upisanih birača glasovalo ih je 71 ili 17,14 posto. Novo Vijeće MO-a radit će u sastavu Vedran Biluš, Mišo Šunjerga, Mario Škarić, Blaž Biluš, Željko Perković, Ivan Storič i Josip Storić.

Još manji odziv bio je u susjednoj Čistoj Maloj, tamo je od 193 upisana birača glasovalo njih 28 ili 14,50 posto. Jedina lista bila je ona grupe birača nositeljice Zorice Lalić, pa će uz nju u Vijeći MO-a biti još Solanž Antić, Srećko Dobrić, Hrvoje Franić i Marko Lalić.

U Gaćelezima je od 239 upisanih birača glasovalo njih 126 ili 52,71 posto. Lista HDZ-a dobila je 99 glasova ili 79 posto, pa su u Vijeće MO-a Gaćeleza ušli Mate Tabula, Antonio Tabula, Ivan Erceg i Ante Tabula. Za Nezavisnu listu Gordane Ledenko glasovalo je 26 mještana ili 20,8 posto, te je ona postala peti član Viječa MO-a.

U Vijeće Mjesnog odbora Grabovci ušlo je svih pet članova liste HDZ-a koja se jedina i kandidirala. To su Luka Bilać, Dalibor Kendeš, Tomislav Brusan, Šime Kendeš i Nikolina Kendeš. Od 78 mještana Grabovaca na izbore ih je izašlo 51 ili 65,38 posto, što je i najveći postotak izlasnosti među ovih sedam naselja na području grada Vodica.

20. travanj 2024 02:14