StoryEditorOCM
ŽupanijaZIMSKE RADOSTI I BRIGE

Za nedjelju najavljena polarna hladnoća i oborine: Vodički komunalci za snijeg spremni s ralicama i 15 tona soli

Piše Ante Talijaš
24. veljače 2018. - 09:42

Cijeli ovaj tjedan prognostičari, što državni, što lokalni, najavljuju za nedjelju dolazak hladne polarne fronte koja će se spojiti sa ciklonom iznad Sredozemlja. To u prijevodu znači da se i u Dalmaciji, uz obalu mogu očekivati temperature ispod ništice i snježne oborine. Ovakvim metereološkim najavama uobičajeno je da se raduju djeca, dok građani strahuju od puknuća vodovodnih cijevi, pa se posljednjih dana po kućanstvima intenzivno radilo na dodatnoj zaštiti vodomjera i interne vodovodne mreže.

Grad Vodica nema svoju samostalnu zimsku službu, već je za nju u ekstremnim zimskim vremenskim prilikama zaduženo Komunalno poduzeće 'Leć'.

- Najavljeni snijeg dočekujemo spremni. Na dva kamiona montirali smo ralice, još jedan kamion je u funkciji posipača i ralice, a na raspolaganju nam je 15 tona soli. Napravljen je i operativni plan čišćenja prometnica za Vodice i Srimu. Prioriteti su glavne gradske prometnice i ceste koje vode prema važnim javnim ustanovama i službama. Angažirano je 20 djelatnika naše tvrtke koji će ručno u dvije smjene čistiti šetnice, trgove i nogostupe – kazao nam je Stanko Birin, direktor 'Leća'.

Inače, Vodičanima je još u svježem sječanju obilni snijeg koji je u veljači 2012. godine u četiri navrata padao gotovo tri tjedna. I tada su djelatnici 'Leća' sa odličnim položili ispit zimske službe te su sve prometnice unatoč velikom snježnom pokrivaču na vrijeme bile očišćene.

Iz Grada Vodica, pak, upozoravanju građane da su prema Odluci o komunalnom redu dužni očistiti javne površine ispred svojim stambenih objekata i poslovnih prostora od snijega i leda, na način da se osigura nesmetan prilaz pješaka.


 

25. travanj 2024 03:46